Ketil Roli fra Malm får årets frivillighetspris

Hedret for årelang innsats i fotballmiljøet.

ILDSJEL: Ketil Roli fra Malm bruker stort sett all sin tid på fotballen og frivillig arbeid. 

Nyheter

Hovedutvalget for oppvekst og kultur tildelte i sitt møte tirsdag Steinkjer kommunes Frivillighetspris 2019 til Ketil Roli fra Malm. I begrunnelsen står det blant annet:

«Ketil Roli er et kjent fjes og navn i fotballmiljøet på Innherred. Ketil er kanskje en utypisk kandidat til frivillighetsprisen, da han verken er leder eller organisator i idretten, men han bruker omtrent hver eneste time i døgnet på fotball og frivillig arbeid.»

På banen er Ketil Roli kjent som keeper – både i kamp, på trening og som keeperoppvarmer før kamp. Han dømmer også årlig svært mange kamper for barn og ungdom, og stiller dessuten opp som frivillig linjedommer og ballhenter i lavere divisjoner.

I begrunnelsen legges det videre vekt på at Rolis største bidrag er som materialforvalter og frivillig assistent for oppmann/lagleder. Han holder flere lag i området med baller og utstyr, utfører vedlikehold av utstyr og baner, merker og tilrettelegger baner og garderober, rydder og vasker etter kamp. Dette har han gjort i 20 år i Beitstad, og snart 30 år i Malm/Follafoss, men også på Namdalseid og i Henning.

Overrekkelsen av prisen skjer på den internasjonale frivillighetsdagen 5. desember.