Har du fortsatt gamle 50- og 500-lapper liggende? Da har du dårlig tid

De gamle 100- og 200-lappene er allerede tatt ut av sirkulasjon, og etter den 18. oktober følger 50- og 500-lappene etter.  Foto: Gorm Kallestad, Scanpix

Nyheter

Førstkommende fredag, den 18. oktober, er siste mulighet for å bruke eller sette inn de gamle 50- og 500-lappene. Det har nå gått et år siden de nye sedlene av disse valørene ble satt i sirkulasjon, og dermed skal de gamle fjernes fra omløp. Banker, butikker og utsalgssteder er ikke lenger forpliktet til å akseptere disse sedlene etter den 18. oktober.

Hvis du ikke får satt dem inn eller brukt dem innen fredag, må du sende sedlene inn til Norges Bank for å få vekslet dem inn.

I en nettsak hos Norges Bank anslås det at det fortsatt er 50- og 500-lapper for over 4 millarder kroner i omløp, så her er det store beløp som må veksles om til nye sedler.

Formålet med utskiftningen av sedler, som startet med 100- og 200-lappen for et par år siden, er å forebygge forfalskninger. De nye sedlene er nemlig langt sikrere, og inneholder topp moderne sikkerhetselementer.