13-åring fra Sunnan tar selv ansvar for hestene sine. Trener dem og steller dem

Kasper (13) imponerer på travbanen

Kasper trener dem selv – og tar selv ansvar i stallen

Marthe Solberg Røsæg, mor
Nyheter

13 år gamle Kasper Klæbu fra Sunnan hadde en topp dag på Leangen sist helg. I ponniløpet for shetlands- ponnier vant med med brødrenes ponni, Grace. Etterpå sikret han seg en trenerseier.

Og i vår vant Kasper Jãmtlands Lilla Pris 2019 i Östersund.

– Det var brødrene mine sin ponni jeg vant med på Leangen, men jeg har holdt på med henne de to siste årene. Hun er bare fire år og begynte å gå løp i fjor. Dette var vår første seier. Jeg hadde egentlig ikke særlig forventninger til henne før til neste år. Jeg har sett at hun har et stort potensial, men hun har ikke tatt seg helt ut i løp ennå. Før nå, sier 13 år gamle Kasper Klæbu, som har kjørt ponnitrav siden han var åtte år.

– Jeg har hatt fire ponnier før denne. Også har jeg to gotlandsrussere, sier Kasper.

Kaspers mor, Marthe Solberg Røsæg, sier de har vært litt uheldige med ponniene det siste året.

– En av shetlandsponniene gikk ut med skade i fjor vår, og han kommer neppe tilbake på løpsbanen. Men vi kjøpte en ny russ (hest) i fjor høst, og i vår løsnet det for fullt med fem seiere i registrerte løp. Deriblant Jämtlands Lilla Pris, som er russløpet under storhelga i Östersund. Det var stort å vinne et sånt løp, sier Kaspers mor.


Har vunnet 12 av 16 løp

Nadja Jensen og Rune Herleiksplass er strålende fornøyd med sin helsvarte traverhingst Noir Noir. I det siste året har den vunnet nesten alt.

 

– Han knuste rekorden sin og sto inne i NM (de 12 raskeste deltar der, de var 12 mann akkurat da). To uker etterpå ble hesten forfangen (lidelse i hoven) og drømmen om NM-deltakelse og resten av sesongen røyk. Det vart en hard trøkk, og jeg tror nesen mora tok det hardest, sier Marthe.

De var heldige og fikk satt i gang behandling raskt.

– I august tok vi røntgenbilder, og alt ser fint ut, så nå har vi startet opp trening igjen. Grace (shettisen) har heller ikke vist potensialet sitt fult ut, så at begge to vant sine løp i helga, var utrolig artig! Kasper er forresten veldig flink med hestene sine. Han trener dem selv, og tar selv ansvar i stallen.