Det nye Aktivitetssenteret er nå åpnet på Drivhuset ved Bystranda

Folk likte det de så

Nyheter

Torsdag åpnet det nye Aktivitetssenteret i Steinkjer. Folk var invitert på kaffe og bløtkake på Drivhuset – og de var fornøyde.

Før var Aktivitetssenteret for seniorer i gammelbassenget på samfunnshuset i Steinkjer. Nå er det på Drivhuset, som det het før. Tidligere var mange bedrifter lokalisert der. De har nå flyttet til Nord universitet.

– Dette ble bra! Her skal vi nok trives, sa de aller, aller fleste Steinkjer-Avisa snakket med torsdag formiddag.

– Vi har ikke kommet helt på plass med alt ennå, men det meste er gjort, sier aktivitør Rita Andreassen, som berømmer alle seniorene som har stått på som bare det den siste tiden. I motsetning til skoler, universitet, bedrifter og institusjoner i Steinkjer, som alle har vært på flyttefot den siste tiden, har ikke Aktivitetssenteret hatt noe hjelp, bortsett fra litt av to menn i kommunen. 30 seniorer har båret og kjørt, pakket, båret og kjørt – og pakket opp. En av dem er Nils Olufsen (75).


 

– Det første jeg gjorde her var å rundvaske kjøkkenet. Sant å si var det grovskitat, sier Nils og smiler. Det er han som er ansvarlig på kjøkkenet på Aktivitetssenteret i Steinkjer.

For utenforstående virker de nye lokalene mye mer egnet enn dem de hadde i samfunnshuset. De inneholder et stort fellesrom/kafeteria, som Rita kaller det, med plass til bortimot 70 personer. På åpningsdagen var det fullt der. Et eget rom for bridgespillerne, et malerom, snekkerrom, et kurs/møterom, garderobe og enda flere rom. Ressurssenteret for seniorer er også der. Med egen inngang. LHL og Pensjonistlaget leier også lokaler der.

Aktivitetssenteret er åpent mandag, onsdag og torsdag fra kl. 10–14. Alle er velkomne.
Det er planlagt Åpen dag torsdag 24. oktober.


Kommunen og frivilligheten inviterte eldre til Oftenåsen

Trivsel på toppen