4H-klubb i vekst arrangerte villmarksleir

55 medlemmer: Kameratklubben 4H i Ogndal er en klubb i vekst. Klubben har nå 55 medlemmer. Forrige helg arrangerte de villmarksleir for medlemmene sine. De fikk blant andre møte medlemmer fra Heimevernsungdommen. Alle foto. Ronja Andersen. 

I klubben vår kan de være seg selv

Ronja Andersen

MYE SPENNENDE: 4H-medlemmene i Ogndal fikk lære om hva friluftslivet i Ogndal har å by på. Medlemmene er fra 10–18 år. 

FØRSTEHJELP: Nå vet de mye mer om førstehjelp også. 

Nyheter

Sist helg arrangerte Kameratklubben 4H i Ogndal en stor villmarksleir for sine 55 medlemmer.

– Kameratklubben er en 4H klubb i Ogndal som er i stor vekst. Vi er nå 55 medlemmer, og klubben vokser stadig, sier Ronja Andersen, som er leder.

Hun sier det er viktig at alle i 4H-klubben føler seg velkommen – og at de har en plass der de passer inn.

– Kameratklubben 4H er en felles arena for barn og unge fra 10–18 år. I klubben vår kan de være seg selv, og vi skal ha det artig sammen, sier lederen, som også sørger for at medlemmene deres lærer å kjenne nærmiljøet de har i bygda.

– Og ikke minst hva friluftslivet i Ogndal har å by på. Derfor arrangerte vi ei villmarkshelg for medlemmene våre. Den hadde vi på Giskås skytefelt i Ogndal. Medlemmene sov i lavvo. De minste overnattet fra fredag til lørdag, og de eldste overnattet fra lørdag til søndag. På dagtid på lørdag hadde vi et felles opplegg for alle.

De hadde blant annet et opplegg sammen med Heimevernets ungdomsavdeling i Steinkjer.

– Det så vi på som en flott mulighet for barna og ungdommene i klubben til å skaffe seg flere ferdigheter. I lag med Heimevernsungdommen fikk de utfordret seg selv, de ble kjent med hva Heimevernet er – og de fikk se militæranlegget vi faktisk har i nærheten.

4H Norge er en landsomfattende, ideell barne- og ungdomsorganisasjon som er livssynsnøytral og partipolitisk uavhengig. De fire H-ene kommer fram i 4H-løftet: «Vi lover å arbeide mot det mål å bli en ungdom med klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse».

Medlemmene bestemmer selv hva de vil utforske og tilegne seg kunnskap om. I løpet av et år jobber de med et selvvalgt prosjekt.