– Folk må forvente å betale for parkering

Flere ledige: Det er mange ledige parkeringsplasser som man må betale for i sentrum.  Foto: Kenneth Wikan

Har penger til sykkelparkering: Per-Ole Austmo sier at det er satt av noen kroner til sykkeparkering.  Foto: Kenneth Wikan

Nyheter

Parkering i Steinkjer er et omdiskutert tema. Per-Ole Austmo sier at folk må forvente å betale.

– Folk kan ikke forvente å finne en gratis plass lengre. Det gjør vi ikke i andre byer heller.

Det sier Per-Ole Austmo, tjenesteenhetsleder for veg, trafikk og park i kommunen. Det har kommet nye bygg i det siste. Det har gjort at parkeringssituasjonen i Steinkjer er under press. I tillegg måtte deler av gratisparkeringen ved Dampsaga stenges i forrige uke.

– Parkeringsplassen ved det nye Helse- og beredskapshuset er kanskje litt liten, så der ble Dampsaga reserveparkering. Det blir ikke nødvendigvis noen drastisk endring i antall plasser der etter det som skjedde forrige uke. Det blir et par mindre plasser oppe, men vi får laget noen ekstra nede. Men noen færre blir det, sier Austmo.

Pressede gratisplasser

– Grusplassen ved Statens hus fylles opp tidlig på dagen. Folk parkerer der når de skal på jobb i sentrum. Det fører til at besøkende på Statens hus ikke finner parkering.

Han sier at de ansatte der blir oppfordret å se mot parkeringsplassen over toglinjen.

– Der er det gruset opp en parkeringsplass. I det siste har flere oppdaget hvor enkelt det er å parkere der. For de som skal stå parkert lenge, så vil jeg oppfordre til å benytte den parkeringen.

Billig å parkere

Tjenestelederen for veg, trafikk og park sier at trenden i flere andre byer er at man må betale for parkering.

– Det er viktig for meg å si at vi ikke har en agenda på å fjerne gratisparkeringen. Men jeg må si at det er billig å parkere i Steinkjer. Prisene blir styrt politisk.

Han tror folk forventer gratis parkering siden det har vært slik lenge.

– Tradisjon tro så har det vært billig å parkere i sentrum, derfor har det den siste tiden ført til at det har tettet seg sammen på gratisparkeringene. Det er alltid ledig på betalingsplasser.

Flere av partiene tar i valgkampen til orde for å bedre parkeringen i sentrum, blant annet ved å legge til rette for et parkeringshus.

Et parkeringshus som også var diskutert under forrige valgkamp.

– Utredningen for parkeringshus er i gang. Flere steder har blitt utredet, også under torget og på grønnsaktorget. Utredningene skal sluttføres i høst. Men det blir ikke gratis å parkere i et nybygget parkeringshus heller.