NKS sitt varmebasseng på Egge ble tatt i bruk første gang i 1985

De har ledige timer

Har ledig kapasitet: – Det er bare å ta kontakt om noen ønsker å leie varmebassenget for en billig penge. Det er flere barnefamilier som leier bassenget, også på lørdager, sier Bjørg Nonstad (venstre) og Åshild Heimveg. Bassenget ligger i kjelleren på Egge sykehjem. Bedetempen er ca. 35 grader.  Foto: Trine Binde Bratberg

Varmebassenget lever i beste velgående

Bjørg Nonstad
Nyheter

Egge sanitetsforenings helsebad på Egge leies av alt fra barnefamilier til fysioterapeuter. Snart 80 år gamle Bjørg Nonstad er fortsatt ansvarlig for utleien – og nå håper hun at enda flere vil leie badet.

– Det er den 34. sesongen vi starter med nå, og vi driver badet – varmebassenget i beste velgående om noen skulle lure på det. Og vi har ledig kapasitet, sier Bjørg Nonstad (79), som i lag med Åshild Heimveg (71) har driften av Egge sanitetsforenings helsebad som sin store hobby. Bjørg organiserer utleien, mens Åshild er kasserer.

– Vi har noen gode hjelpere. Vaktmesteren på sykehjemmet tar prøve av vannet hver morgen, også har vi en ungdom som vasker badet om kvelden, og han tar prøve da. Vi har dessuten en teknisk sjef, nemlig Snorre. Han igjen har en assistent – en ungdom som han er i ferd med å lære opp, så vi har god og helt nødvendig hjelp. Vi hadde ikke klart å drifte bassenget uten dem.

Det koster kr 200 å leie bassenget i én time.

Må være tre personer der

– Er ikke det veldig rimelig?

– Det er kanskje det, men NKS skal drive med helsearbeid, og det er dette.

Det er ikke lov å leie bassenget og være der helt alene.

– Det må være minst tre personer til stede. Det har faktisk vært 14 her samtidig, sier damene, som per i dag har følgende grupper som leier varmebassenget i dag: barselgrupper, familier, funksjonshemmede grupper, fysio- terapeuter med grupper - sanitetsforeninger.

Åpent lørdager også

Bassenget leies ut hver ukedag pluss lørdagene.

– I ukedagene bades det fra kl. 09.00 – 21.00. Lørdagene stenger vi litt før, sier Bjørg, som håper folk tar kontakt med henne.

– Vi har fått tilbakemelding på at vi skulle hatt ei Facebook-side, men det har vi ikke. Folk må ringe meg (915 76 613), så finner vi et tidspunkt som kanskje passer. Det er så trivelig å snakke med dem som leier, så det gjør jeg gjerne.

NKS sitt varmebasseng på Egge ble åpnet 10. april 1985.