Det finnes et rom i Steinkjer ganske få har sett

Inviterer til unik konsert

Anne Mette Hegdahl (venstre) er glad for å samarbeide med to av Steinkjers organister, nemlig Rudolf de Beer og Kristin Eek. Før og etter de planlagte konsertene i heksagonen ved kapellet, inviteres publikum til Hegdahlgården.  Foto: Trine Binde Bratberg

Det er et av Steinkjers vakreste og mest bortgjemte rom

Kristin Eek
Nyheter

Nå skal heksagonen ved Steinkjer kapell tas i bruk som konsertlokale. Før og etter konsertene inviteres publikum til Anne Mette i Hegdahl-gården.

Det er det sekskantede seremonirommet ved Steinkjer kapell som kalles en heksagon.

– Det er et av Steinkjers vakreste og mest bortgjemte rom, og kanskje det beste konsertlokalet for akustisk musikk. Vi ønsker å åpne opp dette rommet for publikum, og vi planlegger å ha noen konserter der, sier Kristin Eek og Rudolf de Beer, som er organister i Steinkjer. De inviterer til konsertene på vegne av Musikk i Steinkjer kirke.

Hegdahlgården gjenoppsto

De har inngått et samarbeid med Hegdahlgården, så både før og etter konsertene blir det mulig å kjøpe seg kaffe, tekake og forfriskninger der.

Anne Mette Hegdahl startet for en tid tilbake med kulturformidling i Hegdahlgården i Kristofer Uppdals gate. Det var hennes bestefar som bygde gården, som ble tatt i bruk som bakeri i 1943. Det var bakeri der fram til 1967. Etter den tid har gården blant annet huset flere restauranter. I 2017 kjøpte Anne Mette Hegdahl og hennes mann bygården tilbake. Før de kom flyttende til Steinkjer drev Anne Mette Hegdahl Hønse-Lovisas hus i Oslo. Det er en anerkjent kulturkafé i hovedstaden.

Anerkjent gitarist

Først ut er Jørgen Skogmo fra Skogn. Det er 7. september.

– Han er en av de mest anerkjente klassiske gitaristene i verden, og har spilt med de beste orkestrene. Han underviser også ved Guildhall School of Music i London. Dette blir garantert ei unik og eksklusiv opplevelse for publikum, sier Kristin Eek.

Før og etter konserten vil Jørgen Skogmo fortelle om musikken – i Hegdahlgården.

Bjørn Gunnar Ericson stiller også ut et par bilder i heksagonen i forbindelse med denne konserten. Han har også en fotoutstilling i Hegdahlgården.

Det er bare 25 sitteplasser i heksagonen. Billettene må kjøpes på forhånd – på www.hoopla.no.