Suksess med Verranspræll

Når gjenbruk blir kunst

KREATIV: Alt på veggene og gulvet har Anne Schjetne er gjenbruk. Ting og tang hun har funnet på gjenbruksstasjonen eller på Bruk'n i Malm.  Foto: Svein Leknes

Nyheter

Anne Schjetne forvandler det du og jeg kaster til flotte nye produkter og møbler. Dette viste hun fram på Verranspræll sist lørdag.

Hjemme i stua si i Fjellgårdsvegen i Malm, har Anne Schjetne brukt kvelder og helger til å lage nye ting av det som har blitt kastet av andre. I hennes bod på Verranspræll var alt laget av gamle ting. Gamle fat var blitt til klokker. Gamle planker til flotte skilt. Kniver og gafler var forvandlet til lekre ringer. Gamle møbler var blitt til flott brukskunst.

– Jeg er veldig spent på hvordan dette vil gå, sa Anne Schjetne rett etter at publikum var sluppet inn på Verranpræll sist lørdag.

Dette var aller første gang hun viste fram det hun har laget. Foreløpig hadde hun ikke fått laget seg egen side på Facebook eller andre elektroniske steder. Bare et par dager senere var det i orden. Så hvis du er nysgjerrig på det Anne har tryllet fram, kan du gå inn på Facebook-siden Annebella’s stueproduserte produkter.

– Jeg jobbet tidligere på Jekta, og der så jeg hvor mye fint som kom inn på gjenbrukstorget. Det må det da gå an å lage noe fint av, tenkte jeg. Og da var jeg i gang. Det er faktisk veldig mye spennende man kan finne på gjenbrukstorget og på Brukt’n, smiler hun.

Arrangørene av Verranspræll var også meget godt fornøyd. Over 450 besøkende på dagtid, 60 på gruvevandring og 150 på pubkveld viser at publikum satte pris på det en gjeng frivillige har brukt mye tid og krefter på å få til. Og da været også spilte på lag, ble det en flott dag i bergmannsparken.