Fadderuke på Nord universitet:

– Et overraskende godt uteliv

Underholdende: Stemningen og allsang-faktoren var høy da Steinkjer-Avisa besøkte Kings Corner på tirsdag denne uken. Dansetrinnene og sangstemmene var det kanskje ikke like høyt nivå over på karaokekvelden. 

Pendler fra verdal: Tonje Hallem Østvik, Tonje Jønnum og Hanne Grøtan-Johnson skryter av fadderuken. De er imponert over hvor godt faddere og medstudenter har inkludert hverandre. 

Skål: Stemningen var god da Steinkjer-Avisa var innom. Det skal den stort sett ha vært gjennom hele fadderuken, bortsett fra et par hendelser. 

Nyheter

Sangene Bohemian Rhapsody, Zombie og Take Me Home, Country Roads var flere av slagerne på de nye nordstudentenes karaokekveld.

– Vi skal ikke synge.

Årsakene til at verdalingene Tonje Jønnum, Hanna Grøtan-Johnson og Tonje Hallem Østvik ikke skulle synge, var mange. De tre har akkurat har startet sitt første år som studenter i Steinkjer. Enten så var de for sjenerte, kunne ikke synge, ellers så var det ikke helt deres type sanger. Vi snakket med jentene tidlig på kvelden, så spørsmålet føltes naturlig.


 

Ok på pendle fra Verdal

– Men om tre timer står dere der og synger?

– Det må være mye innabords hvis jeg skal synge, og det blir det ikke i kveld, sier Tonje Hallem Østvik.

Alle tre planlegger å pendle fra Verdal til Steinkjer hele fadderuken, og resten av skoleåret.

– Dessuten er det skole i morgen, så planen i kveld er ikke å drikke mye, sier Hanna Grøtan-Johnson.

Tre timer senere hadde Steinkjer-Avisa forlatt utestedet Kings Corner, som er studentenes tilholdssted på kveldstid i påvente av oppussing av studentpuben, så vi får bare tro at det ikke ble synging på de tre verdalingene.


 

Fra en student til en annen:

– Husk å ringe mor


Uvant uteliv

Alle tre har vokst opp på Verdal. Derfor har de denne uken utforsket utelivet på Steinkjer. Og de er overrasket.

– Det er veldig uvant. På Verdal er vi mer vant til bygdefester, sier Jønnum.

Og skal vi tro jentene, så er formålet med kvelden en helt annen på Steinkjer enn Verdal.

– På Verdal handler det om å drikke mest i løpet av kvelden. Slik er det ikke her, påstår Hallem Østvik.

Fadderuken, som avsluttes denne helgen, har blant annet bestått av en bar til bar-runde, hawaiifest, grilling og brettspillkvelder.

– Bar til bar og sportsdagen har vært de artigste. På bar til bar, så kom noen veldig fort i formen. Ikke vi selvfølgelig, så det var artig å se på. Også fikk vi spilt fotball på sportsdagen, sier Hallem Østvik.

De skryter av opplegget, fadderne og sine nye medstudenter.

– Opplegget har vært så sosialt. Fadderne har vært veldig inkluderende. Forrige helg gikk de rundt til hver enkelt student og spurte om alle hadde det bra, og om alle hadde skyss hjem. Det hjelper veldig mye når man starter på en ny skole, skryter Grøtan-Johnson.