Noen glimt fra 35 år med Steinkjer-Avisa

Vi tok en aldri så liten mimretur i avisarkivet.

1987/1988: ”My Fair Lady” er en av de største suksessene for Sparbu Teaterlag gjennom tidene. I løpet av 30 forestillinger fikk rundt 7.500 publikummere med seg historien om Eliza Doolittle (Kristin Haug) og professor Higgins (Frode Davidsen). 

1985: Steinkjer har fått sin første helsekostforretning, ”Spiren”. Det var Linda og Helge Krag som startet butikken, øverst i gågata. På bildet har de med datteren Sunniva. 

2005: Flere tusen hadde møtt fram da ordfører Per Sverre Rannem kunne klippe snora og erklære den nye E6 gjennom Steinkjer sentrum for åpnet. 

2001: Hagemessen FloriNor ble ikke den publikumssuksessen arrangørene håpet på, men Tone Volden Rostad var likevel fornøyde med arrangementet. 

2011: Poppellunden barnehage på besøk på Mære landbruksskole under Barnehagedagen 2011  Foto: Trine Binde Bratberg

1991: Hæren skulle spare penger, og igjen var ett av forslagene å legge ned infanteriets øvingsavdeling (IØ3) på Sannan. Oberstløytnant Per Øivind Øien hadde likevel tro på at IØ3 ville berge. Tre år senere var det slutt på Sannan. 

2014: Store verdier gikk tapt da Kverneland-bygget på Nordsia brant, men ingen mennesker kom til skade. I disse dager ferdigstilles et nytt Biltema-varehus på branntomta. 

1989: 17. mai i 1989 var riktig hustrig og fuktig, men det så ikke ut til å legge noen demper på stemningen blant russen i borgertoget. 

1994: OL-maskot Kristin (Cecilie Søderholm) tente ilden på torget da fakkelstafetten passerte Steinkjer. 

1996: Stinn brakk og elleville tilstander da Globus storsenter åpnet dørene på Sørsileiret. 

1996: SFK hadde en god sesong i 2. divisjon, og var med i opprykkskampen helt til døra. Til slutt ble det Verdal som fikk spille opprykkskvalik, ettersom de hadde bedre målforskjell enn SFK og Blink. Her fra en kamp mot Melhus i august 1996. 

2012: Foreldre og ansatte på Vålen og Moen skole ventet i spenning på avgjørelsene i rådhuset under skolestrukturdebatten. Senere på kvelden måtte de innse at slaget var tapt, og at både Vålen og Moen skole ville bli lagt ned. 

Nyheter

I løpet av 35 år har Steinkjer-Avisa dokumentert stort og smått innen hendelser, næringsliv, kultur, sport og dagligliv i Steinkjer. Vi tok et dykk ned i arkivet og kom opp med et lite tverrsnitt av det store materialet som ligger der. Kanskje ser du noen du kjenner, eller kanskje finner du deg selv på et av bildene?


Steinkjer-Avisa - 35 år 7. august

Hva skjedde i 1984?