Martnashandel i 1984

Tidene forandrer seg, og det gjør også butikkfloraen - og annonsene.

SISTE MØBELNYTT: Trøndelag Interiør åpnet dørene på Nordsileiret under martnan i 1984. Møbelsenteret skiftet senere navn flere ganger, og er i dag Skeidar, som er i full gang med oppussing. 

MODERNE: En bordregnemaskin fra Canon var tipp topp moderne i 1984. Den var til og med ”lydsvak”. 

MØBLEMENT: O. Johansens hadde i 1984 tilbud på en hjørnesalong til 4.750 kroner. Omregnet til dagens kroneverdi, tilsvarer det drøyt 12.000 kroner. 

PUNKTLIG: Før mobilens tidsalder var et armbåndsur noe de fleste burde ha. Det kunne du blant annet kjøpe hos urmaker Tore Heggstad i Kirkegata. 

MAT: De fleste steinkjerbygg som har levd en stund har vel handlet hos Nordbotten - trolig den eneste matbutikken i Steinkjer som har fått et veikryss oppkalt etter seg på folkemunne. 

HYPERMODERNE: Den framoverlente og teknologiinteresserte steinkjerbygg kunne i 1984 ta en tur til Odd F. Noem & co for å prøve siste skrik på PC-fronten. 

SYMPATISK SØM: Husqvarna reklamerte med at de kledde deg uten å flå deg ... 

NOE NYTT TIL SOMMERFESTEN?: Den motebevisste kvinne kunne i 1984 gjøre en god handel i Kramboden. 

SLANK I EN FEI: Slankekurer var populært også på 80-tallet. Den gang var det ikke lavkarbo, men Kwik-slim som var tingen hos Audhild Bjerkem. 

FÅR: Matrabatten klinket til med martnastilbud på sine populære kjøttkaker. 

SPORTY: Forretningsbanken slo et slag for å la det gå sport i sparingen - med en blid kar i moteriktig joggedress. Banken gikk inn i Fokus Bank i 1987. 

Nyheter

Annonser har alltid vært et bærende element i konseptet avis, og de tidlige utgavene av Steinkjer-Avisa var intet unntak.

Vi tok et nytt dykk i arkivet, og fant ut at hovedtyngden av annonsører i de to første utgavene av Steinkjer-Avisa i martnasuka i 1984, ikke lenger eksisterer.

Det er også interessant å se hvordan prisene og designet på annonsene har forandret seg.Vi håper du koser deg med dette nostalgiske tilbakeblikket på handelsbyen Steinkjer anno 1984.