Grafikk i Regimenten under martnan

GRAFIKK: Dette fargetresnittet av Karl Erik Nielsen er en del av Steinkjer kunstforenings faste samling. 

Nyheter

Steinkjer kunstforening benytter anledningen til å vise store deler av sin fine samling av grafikk under årets martna, med utstillingen «Grafikk på martnan».

Kunstforeningas leder, Trond Gjerdi, forteller at de har tresnitt av Johannes Rian, radering av Inger Sitter, litografi av Håkon Bleken og serigrafi av Arne Nøst.

– Vi har også en serie fargetresnitt som sannsynligvis ble innkjøpt av foreninga helt i starten, blant annet av Torbjørn Egner, som var en «seriøs» tegner og grafiker før han begynte med barnebøker. I samme serie finner vi et morsomt trykk av Paul René Gauguin, sier Gjerdi.


Etterlyser nytt regelverk for sykkel og el-sykkel

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad fikk en innføring om sikkerhet på sykkelen da hun besøkte Steinkjer.


Var i Paris

De kan også presentere det eldste grafiske trykket gjort i «moderne» tid av en nordtrøndersk kunstner. Inderøykunstneren Einar Øfsti (1862-1906) lærte seg grafiske teknikker under et studieopphold i Paris omkring år 1900 og laget deretter noen fine streketsninger med Inderøy-motiv, som de har fått låne av familien.

Den nordtrønderske grafikkpioneren Anne Beivik (1932-2012) er også representert i foreningens faste samling, og de prøver også å få til et samarbeid med Trondheim Kunstmuseum om å skaffe Anne Breivik-grafikk til salgsavdelinga på utstillinga. I salgsavdelinga er ellers Arnold Dahlslett, Hilde Schønborg, Trine Lotte Krogseth, Hilde Vemren, Magne Rygh og Kathrine Rein.

Utstillingen åpner onsdag 7. august, og kunstkritikeren Gustav Svihus Borgersen fra Trondheim holder åpningstalen.