4H på tur i Danmark

Det er dejlig å være Trønder på Bornholm

Bornholm Alumnlaget Trøndelag 3 vant finalen og kan kalle seg Noridske mestre i volleyball  Foto: Håkon Rønvik

Bornholm Fellesbilde av alle Trønderne. 

Nyheter

120 4Here og 9 ledere fra Trøndelag deltok på Nordisk leir for en uke fylt med gode opplevelser, aktiviteter og nye bekjentskaper. Steinkjergjengen var godt representert blant leirdeltakerne.  

Fra 20. til 27. juli samlet over tusen 4H-ungdommer seg til årets store høydepunkt – Nordisk leir i på Bornholm i Danmark. Nordisk leir arrangeres annet hvert år og nå var Danmark vertskap.

4H-leiren er en sosial, aktiv og morsom uke som samler 4H-ungdommer fra Norge, Sverige, Danmark og Finland der deltakerne er fra 14 år og oppover. I år hadde også deltakere fra 4H i Latvia og Estland blitt invitert.

Leiren var i nærheten av tettstedet Østermarie, øst på den danske ferieøya Bornholm, som ligger i Østersjøen mellom Sverige og Polen. Øya har ca. 40 000 innbyggere. For å komme dit kjørte vi buss ned til Ystad i Sverige for å ta ferje over til øya.


Etterlyser nytt regelverk for sykkel og el-sykkel

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad fikk en innføring om sikkerhet på sykkelen da hun besøkte Steinkjer.

 

Samhold over grenser
Temaet for leiren var «Community across Borders», som handler om at hele verden bør stå sammen og bygge et samfunn på tvers av landegrensene for å gjøre verden til et tryggere og hyggeligere sted for alle.

Leiren var fylt med kjekke aktiviteter og turer som middelaldersenter, rovfuglshow, seiltur til Christiansø, fotballgolf, fornøyelsespark, museumsbesøk, rappellering og kubonde for en dag blant annet.

På kveldstid var det underholdning fra alle land/fylker og et Dj-show fra scenen der alle var kledd i grønt.

Trøndersk suksess
Volleyballturnering er fast i leirprogrammene og også ved årets nordiske leir ble dette en suksess for Trønderne. Vi stilte sterkt med flere lag i både medlemsklassen og alumnklassen, men det var i alumnklassen at Trøndelag både tok 3. plass og kunne også krones Nordiske mestere da Trøndelag vant mot Buskerud i finalen. 

Uken på Bornholm er en av de raskeste ukene i året, men også den morsomste i 4H sammenheng. Nå er det bare å glede seg til neste års leir.

Da er landsleir i Norge og leiren vil finne sted i Nordland, nærmere bestemt Bodø. Vi kan i denne omgang se tilbake på en fantastisk leir og retter en takk til arrangørene fra Danmark. Det er dejlig å være Trønder på Bornholm!