På jakt etter parykknoppurten – kommuneblomsten i Verran

En særdeles sjelden blomst

Samarbeid Even Johansen holder opp en bukett med parykknoppurt for Henry Skevik. Da blir resultatet bedre. Skevik innrømmer gladelig at han har tatt mange bilder av den sjeldne blomster også tidligere år. Siden blomsten er totalfredet får den stå i fred etter fotografering. 

Nyheter

Ved årsskiftet er den meget sjeldne og rødlistede parykknoppurten historie som kommuneblomst. Fellesnemnda for Steinkjer og Verran har vedtatt at rødkløveren som være den nye kommunens blomst.Spør du en av de blomsterglade medlemmene i Verran naturforening, vil du helt sikkert få til svar at rødkløveren ikke kan måle seg mot parykknoppurten. Rødkløveren vokser over alt i hele landet. Parykknoppurten finnes bare i Verran og et sted til i Norge (se faktaboks).