Fikk 5.000

Lø vant Skole-rusken

Elevrådet ved Lø: Frida Ekström i Trøndelag fylkeskommune overrakte elevrådsleder Marianne Haugland Hermann et gavekort på 5.000 kroner. – Av 30 skoler i Trøndelag ble Lø skole trukket ut som vinner, sa Ekström. – Det er elevrådet som drev aksjonen, men hele skolen deltok, sa Marianne.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

Elevene ved Lø skole fikk 5.000 kroner fra fylkeskommunen for at de var så flinke til å samle søppel.

– Elevene er flinkere enn oss. De har plukket søppel i friminuttene og på skoleveien hjem, i tillegg til de gangene de gjorde det organisert i lag med de andre elevene på skolen, sier Marit Wassmo, som er miljøterapeuten ved Lø skole.


 

Det var elevrådet ved Lø skole som tok initiativ til å melde skolen på ryddeaksjonen «Skole-rusken» – i regi av Trøndelag fylkeskommune. Aksjonen pågikk fra 24. april til 29. mai. Målet med aksjonen var å bidra til et renere nærmiljø og mer miljøbevisste barn. Det var 68 skoler/barnehager i Trøndelag som deltok. Da aksjonen var over ble Lø skole trukket ut som vinner. Premien var kr 5.000.

– Den klassen som samlet inn mest fikk premie fra oss underveis, sier elevrådsleder, Marianne Hermann Haugland.

– De fikk litt sjokolade eller kake – og det var motiverende. Ryddeaksjonen påvirket oss alle ved skolen, sier Marianne, som mottak premien bare dager før skolen tok slutt.

– De var helt nede ved Bunnpris-butikken og lette søppel. Jeg er imponert. Og Premien viser at det nytter å engasjere seg. Det er stor stas, sa rektor Gerd Thorshaug.