Enorm blomstring i år

Nyheter

Veldig mange opplevde sjelden stor blomstring på planter og trær i år. Brynjar Solnes opplevde at alle de 110 rododendronene hans blomstret mye i år.

– I fjor var det ikke noe storår. Det var en kald vinter, også ble det ekstremt tørt utover våren. I år har det derimot vært veldig drivende, sier Brynjar Solnes i Stod, som siden 2006 har plantet stadig flere planter av ulike slag i den vel to mål store hagen sin ved Snåsavatnet.


Syringata i Steinkjer

I Gamle Kongeveg blomster det nå syriner utenfor nesten alle husene.

 

Han har blant annet ca. 110 rododendron, og de blomstret alle veldig fint i år.

– Jeg vil ikke skryte av plantene mine. For meg har de vært terapi, sier Brynjar Solnes, som i 2002 fikk påvist lupus.

– Det er en sykdom som reiser med muskulaturen, derfor skal jeg ikke plante mer nå. Jeg har mer enn nok med de jeg har, sier Solnes, som nylig hadde besøk av et busslass med hageinteresserte mennesker fra Östersund.

– Betalingen for arbeidet med hagen, er at det er artig å se at det blir fint, sier Solnes, som hevder han kanskje ikke hadde stått der i dag om det ikke var for hagen.

– Den har vært medisin og terapi. Og blir jeg sliten setter jeg meg på en benk og bare ser. Enten på hagen eller på Kvam.