Kommunen og frivilligheten inviterte eldre til Oftenåsen

Trivsel på toppen

Nyheter

Onsdag fraktet sjåfører fra fem av byens bilfirmaer 50 pensjonister opp til Oftenåen. Der ventet kaffe, underholdning og en upåklagelig fin utsikt.

Da Gunnar Green sang: «Den va et syn, herre byn» på toppen av Oftenåsen onsdag formiddag, var det bortimot 80 store og små som hørte på. En del pensjonister gikk opp i tillegg til de 50 som fikk skyss, og som vanlig var det en del andre der.

Tilbud som skyss opp til Oftenåsen hadde alle hjemmeboende seniorer i Steinkjer fått via annonse i avisa.

– Tilbudet er et samarbeid mellom kommunen og frivillige, sier Rita Andreassen, som blant annet er aktivitør ved Steinkjer aktivitetssenter. Hun har vært primus motor for å organisere en tur for eldre opp til Oftenåsen i mange år. Kommunens ressurssenter har alltid bidratt - og det samme har bilbransjen i Steinkjer. Takket være at de stiller med biler og sjåfører, kan dem som ikke klarer å gå opp komme seg opp. Det er tidligere bilselger, Torbjørn Haugen, som organiserer transporten opp og ned. Selv står han ved Rannemgårdene og venter mens de andre er på toppen og drikker kaffe.

Underholdningen i år var det Gunnar Green og to ungdommer fra Kulturpatruljen som sto for. De sang like fint alle tre.

Det var i 2013 aktivitører i Steinkjer kommune inviterte med seg 100 pensjonister opp til Oftenåsen for første gang. Turen var den gang en del av Den kulturelle Spaserstokken.