Hanne Solheim Hansen blir ny rektor ved Nord universitet

ANSATT: Konstituert rektor Hanne Solheim Hansen var en av seks søkere til rektorjobben på Nord universitet, og fikk jobben. 

Nyheter

Hanne Solheim Hansen (56) har siden januar vært konstituert rektor ved Nord universitet. Under det mye omtalte styremøtet i Stjørdal i dag, fulgte styret innstillingen fra innstillingsutvalgets innstilling, og ansatte Solheim Hansen som ny rektor.

– Jeg er veldig fornøyd med at styret har landet på denne beslutningen. Styret kjenner Solheim Hansen godt gjennom hennes virke som prorektor for utdanning, og hun har i snart et halvt år som konstituert rektor vist seg som svært egnet til å lede universitetet. Vi er trygge på at hun er riktig person til å følge opp dette viktige arbeidet også i årene som kommer, sier styreleder Vigdis Moe Skarstein i en pressmelding.


Rektor Hansen foreslår fortsatt å flytte mediefagene fra Steinkjer.

Foreslår å styrke Handelshøgskolen i Steinkjer

 

I alt seks personer søkte på rektorstillingen. Hanne Solheim Hansen kan vise til en 24 år lang innholdsrik karriere ved både Høgskolen i Nord-Trøndelag og Nord universitet. Hun har bekledd stillinger som førsteamanuensis, dekan, prorektor, studieleder og konstituert rektor. Nå tar hun fatt på jobben som fast rektor ved universitetet med umiddelbar virkning.

– Jeg er veldig glad for at styret viser meg denne tilliten, og jeg er svært motivert for å ta fatt på det spennende arbeidet det er å lede Nord universitet videre, uttaler Solheim Hansen i pressemeldingen.


 

Høringsmøte om studiestedsstruktur for Nord universitet - torsdag kveld

- Søkerne stråler når de hører hva som skal inn hit