20 orkester er ventet til festival

5. og 6. juli er det nok en gang klart for Gammeldansfestival ved Solnes gård i Stod.

festival i stod: Neste helg er det Gammeldansfestival i Stod. Det er påmeldt 20 campingvogner - og totalt er det 20 orkester fra store deler av landet som skal spille. Festivalen er åpen for alle. 

Nyheter

– Det er ca. 100 påmeldte campingvogner - også kommer det 20 orkester fra store deler av landet for å delta på alt fra konserter til buskspilling, sier Magnar Finstad, som er leder i Solnes Gammeldanslag.

De leier jord av Bjørn Gunnar Solnes, som driver gården Solnes på sørsiden av Snåsavatnet i Stod. Det er ca. 20 km fra Steinkjer. Gården ligger helt ned til Snåsavatnets bredder - med fin utsikt mot Kvam og Snåsa. Det er kjempefint, både å danse og bade der.

Det er 9. året Magnar Finstad og co. arrangerer Gammeldansfestival i Stod.

– Vi har stort sett vært heldig med været, så det satser vi på denne gangen også. Festivalen er åpen for alle, så velkommen skal alle være. Festivalen starter med allsang og dans fredag kveld. Lørdag kan vi friste med en gratiskonsert på dagtid. På lørdag kveld - og fredag, så klart, er det dans på plattingen. Og buskspilling både her og der. I tillegg til å tilby vogn og teltplass, har si selvsagt også salg av mat og drikke, sier Magnar Finstad.