Vraka bil = farlig avfall

Nytt bilmottak i Steinkjer

Anders Greftegreff (f.v.), Espen Greftegreff, Bjarne Brøndbo, Rune Bjørnes og Arne Brøndbo inspiserer en av de to første bilene de mottak ved det nye mottaksstedet i Steinkjer.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

Tirsdag åpnet Bjarne Brøndbos familiebedrift, Bil1Din, et bil-mottak i Steinkjer. Har man en bil som ikke ble EU-godkjent eller av andre årsaker ikke kan brukes, er det bare å levere den til firmaet Rune Bjørnes på Nordsileiret i Steinkjer. Derfra fraktes bilene til Bil1Din på Skage i Overhalla.
- Rune Bjørnes har det som kreves for at vi skal kunne drive et bil-mottak i Steinkjer, sier Anders Greftegreff, som er daglig leder i Bil1Din. Det var Anders sin bestefar, Arne Brøndbo, som startet bedriften. Det gjorde han i 1975.
- Det ble vrakpant på biler 1. juli 1977, sier snart 81 år gamle Arne, som jobber i bedriften i lag med sønnen Bjarne og sine tre barnebarn omtrent hver dag.
- Jeg presser bilene. Andre ting legger jeg med ikke i, sier Arne.
- Jo, du tar noen inspeksjonsrunder, sier barnebarna Anders og Espen. Deres yngre bror, Tobias, var ikke med til Steinkjer på åpningen.
- Ja, det gjør jeg nok, sier Arne, som presset 36 biler forrige uke.
-  Det er ca. 30 biler hver uke.