14. og 15. juni er det duket for Det Store Kaffeslabberaset i Breidablikk-gården

Se bilder fra gamle Breidablikk

Nyheter

I bakgården på Breidablikkgården blir det scene, i kjelleren og andreetasjen på bygården blir det kunstutstillinger i regi av Studio Blikket – og i hovedetasjen mot gata blir det pub og bar.

– Vi skal ha telt i bakgården på Breidablikk der scenen skal stå, så blir det regn kan man gå innendørs overalt, sier Gisle Aarlot, som samarbeider med Studio Blikket, Steinkjer kulturskole og Steinkjer korpsforum.

– I år kan slabberasgjestene bevege seg i et kulturelt landskap i hele tre etasjer og i bakgården – med konserter, utstillinger og kunstdokumentarer. I år åpner vi for en annerledes kulturopplevelse i uvante omgivelser, sier Gisle Aarlot.

The Brazz Brothers kommer

Slabberaset starter med Rasmus & Verdens Beste Band.

– Det skjer på Dampsaga kulturhus. Steinkjer kulturskole arrangerer VirrVarrVækka den uka, og vi samarbeider med dem. Kl. 20 fredag kveld er første konserten her. Den er med Gladiolus Storband, sier Aarlott, som etterpå har booket Roar Juul Quartet og Piknik for resten av fredagskvelden.

Lørdag står følgende artister på programmet: Kleiberg/Langørgen/Mellem, Monolitt, VirrVarrVækkas unge scene, Elvis Romano, Jolly Jumper & Big Moe, The Brazz Brothers og Trio Katasrof.

– Lørdag kl 13 blir det Street Parade med korps og Brazz Brothers.

Kulturelt landskap

– Endelig er Brazz Brothers her. Dem har vi ønsket besøk av helt siden vi startet Slabberaset i 2001. I samarbeid mellom Steinkjer kulturskole, Steinkjer korpsforum og oss lot det seg gjøre å få dette fyrverkeriet av et band til Slabberaset.

Studio Blikket frister med spennende billedkunstnere.

– I KunstØyeBlikket, viser sju kunstnere sine siste arbeider. Det gjør de i fantastiske, råe, industrielle lokaler på hele 600 m² i andre etasje. Kunstnerne vil transformere lokalene til et kreativt landskap. Man kan vandre mellom malerier, foto, installasjoner og skulpturer. Vi gleder oss til å presentere Margareta Bergman, Martine Linge, Toril Rygh, Renata Wyss, Jorid Sletterød, Solveig Lønseth, Julie Ebbing og enda flere kunstnere, sier Annebeth Meldal, som i lag med Frode Aarvik de siste par årene har holdt hus i Breidablikkgården - i Studio Blikket, som den kalles nå.

Lørdag arrangerer de «Steinkjer open» – en busstur ut til lokale kunstnere.