Imponerende reise til Åsgård med Lø skole

Nyheter

Mellomtrinnet på Lø skole viste onsdag og torsdag denne uka musikkteateret "Åsgård - fra begynnelsen til Ragnarok" på Huze.

Gjennom totalt fire forestillinger fikk både medelever, elever fra andre skoler, familie og andre publikummere oppleve en fargerik og flott reise gjennom den norrøne mytologien.

Selvskrevet

Lærer Åse Fagerholt på Lø skole har stått for både idé, manus og regi på forestillingen, og hun fikk sin velfortjente hyllest både av ordfører Bjørn Arild Gram og Lø-rektor Gerd Thorshaug onsdag kveld.

- Dette er virkelig imponerende, og et godt bevis på hvor mange dyktige barn og ungdommer vi har i Steinkjer, sa Gram etter premieren.

- Nå skal dere være stolte og hvile dere. Å jobbe med en slik forestilling gjør at dere er sammen på en annen måte enn til vanlig på skolen, så jeg tror kanskje dere kommer til å savne det når dere er ferdige, sa rektor Thorshaug.

Kjente historier i ny drakt

Det aller mest imponerende med forestillingen var alle sceneskiftene og sangene, og hvordan det hele fløt. Her lå det utvilsomt mange timer med øving bak.

De som kjenner norrøn mytologi nikket nok gjenkjennende til både Midgardsormen, den utspekulerte Loke, Odins ravner, fagre Frøya og historien om da jotnen Trym stjal Tors hammer, Mjølner, og hvordan han fikk den igjen.

Alt dette og mye mer ble sydd sammen til en forestilling på drøyt halvannen time, med en lang rekke musikalske innslag. Her imponerte elevene stort med både sang, dans og akrobatikk.

Denne Åsgård-musikalen burde definitivt vært satt opp på flere scener!