Artig 4H-samarbeid

Klemmekurs: Marte Kristiansen (bakerst til venstre) og Ida Kristine Nordgård er trivselsagenter i 4H. Mandag kveld inviterte de til «Kveldsmat med Friske Viljer 4H». – Vi starter kvelden med et klemmekurs. Det er nemlig flere måter å klemme på. Det lærte vi selv nylig på kurs, sa trivselsagentene.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

4H-klubbene i Malm og Steinkjer samarbeider. For en tid tilbake inviterte to trivselsagenter til kveldsmat og sosialt samvær i Stod.

4H Trøndelag har et prosjekt gående som kalles «Trivselsagent 2019» – der 20 ungdommer fra hele Trøndelag er representert. Ida Kristine Nordgård er medlem i Malmen 4G – og Marte Kristiansen er medlem i Friske Viljer 4H i Stod.

– Et av kravene i prosjektet er at vi skal arrangere et lokalt arrangement i nærmiljøet vårt. Jeg og Ida Kristine fra Malm inviterte til «Kveldsmat med Friske Viljer 4H», sier Marte.

De inviterte barna var fra 10 år og oppover. De startet med en introduksjonsrunde.

– Fortell hva dere heter, hvor gamle dere er – og hva som er favorittmaten deres, sa de to trivselsagentene, som deretter tok de med på et klemmekurs.

– Det hadde vi selv da vi var på kurs. Det finnes nemlig alt fra vanlige klemmer til kameratklemmer, sa Ida Kristine og Marte, som deretter introduserte dem for en artig lek kalt «Kaptein kommer».

– Nå skal vi sette oss, for nå skal vi fortelle dere litt mer om hva 4H er. Snart skal dere også få kveldsmat. Vet dere forresten at volleyball er 4Hs uoffisielle sport – og at det ikke er noen voksne som styrer 4H-klubbene? De voksne er bare med som rådgivere. Har dere forresten sett de tøffe snekkerbuksene vi bruker på 4H-leir? spurte de engasjerte og flinke trivselsagentene, som trolig vervet noen nye 4H-medlemmer den kvelden.