Steinkjerfestivalen 21. - 22. juni

Festivalpynten er klar

Steinkjerfestivalen ba foreninger og andre om hjelp til å dekorere rockeringer. Festivalområdet skal i år pyntes med slike.–Det var en kjempeartig oppgave å få. Dette har vi kost oss med. Nå gleder vi oss til å overlevere dem, sier Rita Andreassen (fremst), som er aktivitør i Steinkjer kommune. Fra venstre står Rutt Monica Larsen, Elisabeth Tanggren og Toril Ekeberg. 

Det tok helt av da vi startet å dekorere dem

Rita Andreassen

Toril Ekeberg (venstre) og Elisabeth Tenggren har laget flere ringer hver.–Jeg måtte klippe armene av en tunika jeg hadde, for akkurat den fargen manglet vi, sier Elisabeth.  Foto: Trine Binde Bratberg

De har laget mange kreative ringer – som denne med ansikt i midten. Steinkjerfestivalen har oppfordret foreninger og andre til å dekorere rockeringer.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nils Olufsen har alltid kaffen klar på Aktivitetssenteret.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

For en tid tilbake ba Steinkjerfestivalen ulike instanser og foreninger om hjelp til å dekorere rockeringer eller andre sirkler. Steinkjer aktivitetssenter tok utfordringen på strak arm!

– Vi skal dekorere festivalområdet med mange ulike mandalas (en dekorert ring) i år, og for å få flest mulig slike ringer fridde vi til ulike instanser, foreninger og andre, sier Torill Fossum, som er dekorasjonsansvarlig i Steinkjerfestivalen.

Steinkjer aktivitetssenter likte utfordringen og bestilte tre rockeringer.

– Det tok helt av da vi startet å dekorere dem, så vi bestilte ti til. Nå har vi laget enda flere av rør, sier Rita Andreassen, som er aktivitør i kommunen.

På aktivitetssenteret i sentrum har det vært sju damer og en mann som har jobbet med pynten til Steinkjerfestivalen.

– Det var en kjempeartig oppgave å få. Vi har storkosa oss. De fleste av oss elsker å få være litt barnslige av og til, sier Rita Andreassen.

– Jeg klipte av armene på en tunika jeg har. Vi mangla en farge, forstår du, sier Elisabeth Tenggren, som hevder hun har storkost seg med å være kreativ flere dager i uka de siste ukene.

De startet med å kle rockeringen med mattefiller. Etterpå spente aktivitør Rita tråd på ringene.

– Da var det bare å veve for oss. Noen ganger startet vi i midten, andre ganger ytterst.

Steinkjerfestivalen ble arrangert for første gang 18.–19. august 2006. Da var festivalen på fotballstadion på Guldbergaunet. Senere ble Rismelen i Steinkjer sentrum hovedscenen. Andre scener er torget ved kirka, Studenten i samfunnshuset - og Steinkjer kirke. Steinkjerfestivalen er med andre ord veldig sentrumsnær.

21. og 22. juni arrangeres Steinkjerfestivalen for 14. gang. Artistene er klare, det samme er mange såkalte mattilbydere. Det er solgt mange festivalpass, så nå er det bare å glede seg. Les mer på steinkjerfestivalen.no