Fellowship Mc Mot Mobbing tok initiativ til markering

Hanna og Preben sang for Odin (13) som døde

Preben Dahl og Hanna Andersson fra Steinkjer imponerte med sang sist helg.  Foto: Privat

Vegard Elvland er nestleder i Fellowship Mc Mot Mobbing. Han er daglig leder ved Mekonomen i Steinkjer - og bosatt i Inderøy.  Foto: Trine Binde Bratberg

I midten går Leif Asltad (venstre), som er leder i Fellowship Mc Mot Mobbing, og i lag med han går Vegard Elvland, som er nestleder. De driver også Bua i Inderøy.  Foto: Privat

Nyheter

To fra Steinkjer ble hyret inn til å synge i Lysgårdsbakken på Lillehammer 26. mai da det var en stor markering mot mobbing der.
Markeringen mot mobbing på Lillehammer var i forbindelse med at det er fem år siden den mye omtalte «Odinsaken». Odin tok livet sitt som 13-åring, som følge av mobbing.

– Odin ville blitt 19 år dagen før, sier Vegard Elvland, som bor i Inderøy – og jobber ved Mekonomen i Steinkjer. I lag med Leif Alstad fra Sør-Beitstad, er de leder og nestleder i Fellowship Mc Mot Mobbing. Og det var de to som tok initiativ til å arrangere en 5-års minnemarkering for Odin sist helg.

– Vi valgte Lillehammer, for da ble det passe langt å kjøre for alle. Vi har nemlig tre avdelinger i Norge, sier Vegard Elvland, som privat tok kontakt med Sol Heilo og Sirius og spurte om de kunne opptre.

– Preben Dahl fra Steinkjer hadde sendt meg et lydklipp på en tullemelding. «Jeg kan synge», skrev han. Og det kan han! Vi ba derfor Preben komme også, og han tok med seg Hanna Andersson. Sammen leverte de så bra at hårene på armene mine reiste seg, sier Vegard Elvland.

Preben Dahl (27) sier det var en stor opplevelse for han.
- Jeg ble kontaktet av Vegard etter at jeg la ut noen strofer på Instagram . "Kom og syng", sa han. Også jeg som aldri har stått på en scene en gang. Men jeg hoppa i det, sier Preben, som spurte Hanna Andersson (15) om hun ville synge i lag med han i Lysgårdsbakken i Lillehammer. De er begge to fra Byafossen.
- Det var veldig artig å være der. Og veldig bra å bidra på et arrangement for en sånn bra sak, sier Hanna, som har gått til sangpedagog ei tid.
- Jeg er helt enig. Vi sang for Odin, og det var godt, sier Preben.

Det var Hanna og Preben som startet å synge på minnemarkeringen for Odin, som tok livet sitt som 13-åring. De sang først en sang hver, så en duett. De ble etterfulgt av Sol Heilo og Sirius.
- De fortjener skryt alle sammen, sier Vegard Elvland og Leif Alstad, som nok fortjener enda mer skryt. Det var de to som tok initiativ til minnemarkeringen i Lillehammer.
- Vi hadde aldri klart det uten hjelp av Olympiaparken. Vi tok kontakt med dem og spurte om å få bruke Lysgårdsbakken. De var velvillige fra A til Å. Velviljen deres var enorm. Det samme var Odin-stiftelsen, Katrine, Odins mor. Det hadde ikke vært mulig uten deres hjelp, sier de to karene fra Steinkjer og Inderøy.