75 dager i fengsel for utelivsvold

Inntrøndelag tingrett: To Steinkjer-menn dømt 75 dager i fengsel 

Nyheter

To Steinkjer-menn i 20-åra er dømt til fengsel i 75 dager i to ulike voldssaker.

Begge voldssakene har skjedd om natta. Natt til 13. mai i 2018 utenfor utestedet Onkel Oskar Steinkjer slo en 26-åring ned en annen mann med knyttneven. Den fornærmede ble påført brudd i nesa og tannskader. Politiet hadde en patrulje i sentrum som observerte det hele og kom til. Ved siden av fengselsdommen er Steinkjer-mannen dømt til å betale en oppreising på 15.000 kroner, samt 3.000 kroner i saksomkostninger.

Natt til 29. juli, utenfor Burger King i Namsos, slo en 21-årig Steinkjer-mann ned en annen mann med knyttet neve. Den fornærmede fikk et kutt i overleppa og måtte sy fem sting.

Han dømmes videre til å betale 646 – i erstatning og 10.000 kroner i oppreisning, innen to uker fra forkynnelsen. I skjerpende retning vektlegges det at volden er utøvd i det offentlige rom på nattetid. Lovgiver har ønsket å skjerpe straffen for såkalt utelivsvold, og retten fant at begge sakene kan kategoriseres som det, og de tiltalte ble dømt til en streng og følbar straffereaksjon.