Fikk snusen på blod

Flere hunder og eiere fikk brynt seg på blodspor i helga.
Nyheter

- Lørdag og søndag var vi på Midterfjellet for å lære å gå blodspor, sier Laila Hassel Lønnum. For noen er det en nyttig hobby, mens det for andre er en nødvendighet å kunne søke opp skadeskutt vilt.

I helga arrangerte Steinkjer Hundeklubb blodsporkurs som én av mange aktiviteter i klubben. Interessen var stor da Jan Roger Kaldahl, en erfaren instruktør og dommer på blodspor, startet helga med teori i klubbhuset til Steinkjer Hundeklubb fredag kveld. Resten helga ble tilbrakt på Midterfjellet. Følling IL lånte velvillig ut skistua til hundeklubben som brukte det nærliggende terrenget til kursets praksisdel for å trene både eiere og hundene. Det er ikke bare-bare å søke etter blodspor.

- Som innføring plukket Kaldahl ut en av hundene, og de andre fikk se på. Så ble det lagt spor til alle hundene. Det var første gang for mange av hundeeierne, og spenningen var naturlig nok stor. Etter hvert forsto både eier og hund hva de skulle gjøre, og alle hadde fin fremgang gjennom helga, sier Lønnum.

Hun har selv en Nova Scotia Duck Tolling Retriever som er blitt kåret til norsk og svensk viltsportchampion. I tiden fremover håper hun det blir flere slike arrangementer og at flere vil være med på blodsporsøk.

- Hundene får trent både nesen og hodet. Da blir de fornøyde. Jeg håper flere nå kan møtes og trene sammen, avslutter hun.