«Det er bra alle dager ikke er sånn, for da hadde jeg blitt 150 år». Det sa Snefrid (91)

En gnist i hverdagen

Jeg tror vi trenger litt flere menn innen helse

Øystein Baardvik
Nyheter

I strålende vær fikk 40 eldre på Innherred bli med Jekta Pauline ut på fjorden. De fikk også kjøre dollarglis – og spise grillmat i trivelige omgivelser på Bogakaia i Steinkjer.

Sist fredag inviterte Menn i helse eldre på Innherred til «Livsgnist» på Bogakaia i Steinkjer.

– Jeg syntes det hørtes artig ut, så jeg meldte meg på. Det er godt å komme seg ut litt, sier Øystein Baardvik (83), som for tiden er på rehabilitering på Egge med en amputert fot. Han var lege i Steinkjer.

– Dette er trivelige gutter. Rettere sagt menn. Jeg tror vi trenger litt flere menn innen helse. Det er bra med en blanding, det gjør noe med stemningen, sier den erfarne legen, som på Livsgnist-dagen var på biltur med Custom Cowboys.

Hva er menn i helse?

Menn i helse er et unikt prosjekt for menn mellom 25–55 år som mottar egnet ytelse fra NAV. Deltakerne får tittelen helserekrutt og det tilbys et komprimert utdanningsløp fram til fagbrev som helsefagarbeider.

Menn i helse er et samarbeid mellom kommunene, NAV, fylkeskommune, Fylkesmannen, KS og Helsedirektoratet.

– Vi er 17 menn i klassen vår ved Steinkjer videregående skole. Fredag hadde vi hjelp av neste års klasse, så vi var nesten 40 menn som ønsket omtrent like mange eldre menn – og noen kvinner, velkommen. Vi ville skape litt gnist i hverdagen – og det tror jeg vi klarte, sier Odin Roald, som har ledet «Livsgnist»-prosjektet.

Takker dem som bidro

De eldre kom fra både fra Verdal, Inderøy, Levanger, Selbu, Stod og Steinkjer.

– De fikk være med på båttur med Jekta Pauline og biltur med Custom Cowboys. Takk til dem og sponsorene våre. Uten dem hadde ikke dette vært mulig, sier Odin Roald, som sørget for at flere av de eldre ble hentet der de bodde. Dagen kostet dem 20-25.000 kroner.

– Det er bra alle dager ikke er sånn. Da hadde vi blitt 150 år, sa Snefrid Nordtug (91) fra Stod.