Nye Steinkjer Podcast:

– Snakker om det fine i byen

Snakker temaene tomme: Programleder Daniel B. Lindseth sier selv at han snakker som en foss. Han vil ikke sette en tidsbegrensning på episodene i podkasten sin. Samtalen avsluttes når de er ferdig snakka. 

Sender fra Studio Blikket: Tre av fire episoder er så langt spilt inn på Studio Blikket. Herfra kan man nesten se hva det blir snakket om. 

Nyheter

Over foreløpig fire episoder har podkasten Nye Steinkjer Podkast kastet sitt blikk over Steinkjer.

– Inspirasjonen kom gjennom Prosjekt Jakob. Jeg er glad i å lese kommentarfelt. Da jeg leste kommentarfeltet om prosjektet var det bare misforståelser og negativitet, sier Daniel Ballo Lindseth.

I podkasten snakker han med folk og om tema som han synes er interessante. Den første episoden var om Prosjekt Jakob, det nye kulturhuset.

Så langt har han spilt inn, og publisert fire episoder. Episodene så langt handler om Prosjekt Jakob, kultursjef Leif Terje Nilsen, ildsjel og steinkjerpatriot Jo Kristian Kvernland, og den nyeste episoden tar for seg situasjonen på Nord universitet. En episode han er spesielt fornøyd med.

– Jeg tenkte i utgangspunktet kun å være programleder. Men etter tre minutter av innspillingen klarte jeg ikke holde meningene mine for meg selv. På slutten føler jeg vi klarte å skape en miniversjon av hvordan InnoCamp på Nord universitet forhåpentligvis skal fungere.

Tror podkast er fremtiden

Dette mediet som er på full fart inn i ørene til flere og flere, beskriver Lindseth på følgende måte:

– Det kan være så mangt, men jeg tror det er fremtidens måte å konsumere informasjon på. Det kan lyttes til når man for eksempel kjører bil eller går tur med hunden.

Episodene kan beskrives som radio uten musikk, som kan lastes ned og høres på når man selv ønsker det. Selv om praten blir filmet, så vil Lindseth at folk skal lytte.

– Jeg vil ikke at folk skal bruke tid på å se på at vi snakker. De som lytter kan heller bruke sin ledige tid til andre ting.

Ikke journalistikk

Han vil ikke kalle podkasten et journalistisk verk, og han er ikke underlagt pressens etiske regelverk. Han synes folk skal ha et kritisk blikk på den informasjonen de får høre i podkasten.

– Den er ment som en introduksjon til nye tema. Lytterne bør selv sjekke fakta i etterkant. Man kan ikke stole fullt og helt på det man hører i en podkast. Jeg sjekker alltid opp informasjonen jeg har hørt i en podkast.

Hos Lindseth får gjestene si hva de vil. Noe han har lagt merke til at folk har litt forskjellig syn på.

– Folk har forskjellig syn på ting, jeg skal ikke stoppe noen fra å si sine meninger. Det er tross alt ytringsfrihet i Norge.


Høringsmøte om studiestedsstruktur for Nord universitet - torsdag kveld

- Søkerne stråler når de hører hva som skal inn hit


Podcasten kan man se på internett-siden youtube.com eller i Spotify