Vil vise fram mangfoldet med egen Nordsia-dag

planleggingsmøter: Så langt har de møttes på Vårt Hjem for å planlegge tre mandager. F.v. f.v. Torunn Bruun, Bjørn Grønli, Gudbjørn Havdal Harholt, Bjørn Gunnar Ericson, Sahil Aykat, Annebeth Meldal, Mona Redving, Helge Lian, Irene Tranung, Arne Tranung, Randi Vorum, Johann Høiås, Ida Knapstad, Tone Kvam, Richard Nilsen, Iselin Yasmin Granli og Mert Yulug. 

scenen snart klar: – Kulturscenen i Steinkjer, det er på Nordsia, sier denne gjengen, som tilbyr ulike varer/tjenester på Nordsia. 

Nyheter

De forretningsdrivende på Nordsia i Steinkjer arrangerer Nordsiadag neste lørdag. De håper å skape liv og få litt mer positivitet om bydelen.

– Det er et fantastisk rikt mangfold her på Nordsia. Her har man alt fra solsenter, brillebutikk og trafikkskole til bilvask. Og et stort utvalg av mat og mye mer. Nordsia er en liten by i byen. Vi kaller det lille-Grønland, sier de forretningsdrivende på Nordsia vi møtte på Vårt Hjem mandag kveld.

Der har de vært samlet flere mandager den siste tiden. Til planleggingsmøter.

– Lørdag 25. mai inviterer vi til Nordsiadag. Da blir det både matservering, underholdning, yoga, brannbiler og mer til i gata. De fleste flytter noe av butikken/virksomheten sin ut på gata den dagen. Og skulle det bli regn, flytter vi alle inn på Vårt Hjem, sier Bjørn Grønli, som leder Vårt Hjem.


 

Det vil bli underholdning med Nordsia Vel, ei dame fra Tyrkia, kulturskolen og flere til.

– Robert Øfsti skal ha byvandring – på Nordsia, så klart. Det vil bli kaffekoking på eritreisk vis, yoga i gata – og som sagt en brannbil. Den tøffe bilen tror vi kan bli populær blant de minste. Det er med andre ord litt for både store og små på Nordsia neste lørdag, sier gjengen, som håper å få stengt gata de timene det pågår.

– Vi vil synes litt mer vi på Nordsia, så kom hit – så får du se hva som er her. Det aller nyeste her nå er en skredder, som er i ferd med å etablere seg.