Mer galskap fra Kortnebbgåsfestivalen:

Trine og Fredrik ble «Årets hækkere» i Beitstad

GAVER: Hele festivalkomiteen var på plass da årets hækkere fikk gavene. Bak fra venstre: Ingrid Kaldahl, Grete Kvam, Kim Sørensen, Arild Lægran, Håvard Haugan og Toril Svarva. Foran: Fredrik Øksnes og Trine Rennan med gutten Emil. 

PREMIER: Emil og foreldrene Trine Rennan og Fredrik Øksnes fikk mange gaver fra festivalledelsen og sponsorene. 

STREAMING: Alt ble streamet, Håvard Haugan sjekket at alt var i sekken som Kim Sørensen skal overrekke. 

Nyheter

Kortnebbgåsfestivalen synes det er viktig at det blir født nye babyer i Beitstad, og innførte derfor hedersbetegnelsen «Årets hækker» på jubileumsfestivalen. Foreldrene til den babyen fra Beitstad som ble født nærmest festivallørdagen (1. mai) får denne ærefulle tittelen.

– For å påvirke innbyggertallet i Beitstad positivt har komiteen kommet opp med tiltak som kan hjelpe. Målet er på kort sikt å skape aktivitet i høyhalmen, god folkehelse og glade innbyggere, mens målet på sikt er å rekruttere flere gjes(s)ter til kommende års festivaler. sier sjefgåsa Ingrid Kaldahl i festivalen.


Kortnebbgåsfestivalen slår et vingeslag for å øke innbyggertallet i Beitstad

Oppfordrer til hekking i Beitstad

 

To uker før festivalen

Eneste krav for å delta i konkurransen om å bli «Årets hækker» er at barnet er født før 1. mai – og tilhører Beitstad skolekrets.

Årets vinnere ble Trine Rennan og Fredrik Øksnes, som ble foreldre til lille Emil 14. april. De bor på et småbruk i det som på dagligtale kalles for Fjellveien, eller rett før Vellakleiva starter.

Mandag kveld ringte det på, og utenfor sto hele ledelsen i Kortnebbgåsfestivalen med armene fulle av premier.

Rikholdig gavepakke

Gavepakken fra festivalen var en sponsorpakke fra Beitstad Barnehage, Libero/Essity, Trend Hårstudio og Dekor & Reklameservice som blant annet inneholt en måned gratis barnehageplass, en ryggsekk med en liten overraskelse til mor og far, gavekort på en hårklipp, og gratis forbruk av bleier og våtservietter i ni måneder.

Kaldahl sier at festivalen vil kåre «Årets hækker» hver festival framover, med årets jubileumsfestival som den første. .

– Vi opplever at barnefamilier flytter til Beitstad – men vi vil gjerne at enda flere familier flytter hit. I det tiende året festivalen arrangeres har vi derfor fokus på dem som bidrar til at det fødes flere unger i Beitstad, avslutter Kaldahl.


Steinkjers drikkevannskilde innvadert av kortnebbgås

Kortnebbgås ingen fare for drikkevannet

Steinkjers innbyggere får drikkevann fra Reinsvatnet, og det brukes derfor ikke som badeplass. For mennesker, men vannet har blitt populært for tusenvis av kortnebbgås.