Skal bli fin til 17. mai

Grand hotell i Steinkjer er 100 år i år. Det skal feires med mange arrangement og ny maling på fasaden.

Hotellet er 100 år: Quality Hotel Grand i Steinkjer fyller 100 år i 2019. Det feirer de med en rekke arrangement gjennom året. Den siste tiden har fasaden blitt pusset, og planen var å ha det ferdigmalt til nasjonaldagen. Regnet den siste tiden har imidlertid satt malingsarbeidet på vent.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

Det sier sjefen på Quality Hotel Grand, Stig-Yngve Larsen.

– Det er vanlig vårpuss på fasaden, så det har egentlig ikke noe med jubileet, men vi vil selvsagt at hotellet skal se fint ut når vi jubilerer. Og vi vil at det skal se fint ut på nasjonaldagen. Nå har regnet satt en stopper for malingsarbeidet, men det meldes fint nå, sier sjefen på Grand, som i jubileumsåret frister med mange ulike aktiviteter. Det er alt fra frokost før jobb på fredager, tacofredager på kvelden og Melodi Grand Prix-fest i helga – til spesialkomponert meny under Steinkjerfestivalen.

Hotellet ble etablert av L/L Bondeheimen (Inntrøndelag Ungdomssamlag) våren 1919. Da lå det i hjørnet mellom Svein Jarls gate og Kongens gate. Hotellet ble bombet da krigen brøt ut, så under krigen og fram til 1949 var hotellet lokalisert i ei brakke i Ogndalsvegen. Da krigen var over fikk hotellet tomt i Kongens gate 37 – der det ligger i dag, og ble gjenoppbygd i regi av L/L Grand Hotell (Inntrøndelag Ungdomssamlag). Det nye hotellet – altså dagens, ble tatt i bruk 10. november 1949. Kilde: Steinkjerleksikonet.