Vinmonopolet etterspør gin fra Steinkjer

Nå er det stor pågang på gin fra By gård

Spennende: – Denne uka har det kommet inn bestillinger fra flere Vinmonopoler, så nå skal gin fra By Brenneri være til salgs på polet i Kolvereid, Namsos, Steinkjer, Inderøy, Verdal og Levanger, sier Hermod Fledsberg, som i lag med fem hyttenaboer i Snåsa bestemte seg for å starte et brenneri på gården til han og kona. Der var det nemlig spritproduksjon i gamle dager. – Tenk at det produseres sprit her igjen. Nå har vi levert gin – og snart er akevitten ferdig. Du kan godt si vi er både stolt og glad for det alle seks.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

I gamle dager var produksjon av sprit en del av landbruket på noen gårder. På By gård har de tatt opp den tradisjonen – nå med gin og akevitt. Takket være eget kildevann og gode resepter, høster de mye ros for drikken som slakter Svein Finne er ansvarlig for å destillere.