Lukas Stiftelsen ønsker å satse på Betania Sparbu

Betania videreutvikles

Fine lokaler: Til sammen er det 31 ledige rom på Betania. Magnus Norum Skoglund (venstre), som er prosjektleder i Lukas Stiftelsen, Kjersti Viken, som er leder ved Betania Sparbu, og Tor Inge Skjøtskift, som er leder for Lukas Stiftelsen, ønsker å videreutvikle Betania Sparbu. – Det er for galt at det står så mange ledige rom her, sier lederen i Lukas Stiftelsen.  Foto: Trine Binde Bratberg

Flotte omgivelser: Betania Sparbu ligger fint og diskre på landet, men samtidig veldig nærme Sparbu sentrum – og Steinkjer sentrum, – Det er bare 10 minutter til Steinkjer, sier Kjersti Viken (fremst).  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

Institusjonen Betania i Sparbu har mange ledige rom. Nå skal Lukas-stiftelsen videreutvikle den store bygningsmassen som ligger i naturskjønne områder ti minutter fra byen.

– Til sammen har vi 31 ledige rom med stort og smått her på Betania, så nå spør vi hvilke behov det er i Steinkjer og omegn som vi kan være med å hjelpe til med, sier Tor Inge Skjøtskift, som er leder i Lukas Stiftelsen.

Han sier de er i gang med en storstilt idemyldring.

Tror på store muligheter

– Vi ser mange spennende muligheter i dette fantastiske anlegget, og har ansatt en prosjektleder som skal lede arbeidet. Målet er å skape bærekraftige behandlingstilbud i lang tid fremover, sier Tor Inge Skjøtskift.

Prosjektlederen sier de ønsker å komme i dialog med helse- og omsorgssjefen i Steinkjer og Verran.

– Vi mener at vi har mulighet til å være med å bidra – ut fra hva kommunen måtte trenge. Lukas Stiftelsen har bred erfaring med flere ulike områder, sier prosjektleder Magnus Norum Skoglund.

Mange ledige rom

Det er Lukas Stiftelsen som eier Betania Sparbu, der det i dag er sykehjem og bofellesskap. De eier også Haugen gård, som ligger like ved.

I dag er det beboere i 22 sykehjemsplasser og åtte såkalte boenheter på Betania Sparbu. Og 37 ansatte. I 2020 blir det en reduksjon på seks plasser. For en tid tilbake var det asylmottak der, og i fjor fungerte deler av Betania som hybelhus for elever ved landbruksskolen.

Er ledig omgående

– Vi sitter med 31 ledige rom som kan tas i bruk kjapt. Infrastrukturen her står klar. Det er ikke slik at vi økonomisk sett må fylle husene med omsorgstilbud eller andre tilbud, men det er for galt at så mange nye, fiks ferdige rom står tomme.

– Hva med vanlige leiligheter for eldre? Med tilgang på helsepersonell. Kunne det vært en forretningside på Betania?

– Ja, det kunne det så absolutt, sier lederen i Stiftelsen, som mener det er større politisk vilje nå til å bruke ideelle organisasjoner.

– Vi er i en heldig situasjon, for bygningsmassen her er slik at ting kan drives separat fra hverandre. Både offentlige og private kan ta kontakt med oss om de har ideer/forslag til hva vi kan fylle rommene på Betania med, sier lederen.