Alle eldre – se her!

Alle vet egentlig at man kan forebygge fall- og bruddskader med styrke- og balansetrening. Nå tilbyr LHL, Aktivitetssenteret og fagpersoner alle eldre et lavterskeltilbud i forhold til fysisk aktivitet.

Rita Endresen (Steinkjer aktivitetssenter) Jan Frode Hagstrøm (leder Steinkjer LHL), og Øyvind Dalen (naprapat) håper det kommer mange eldre til Aktivitetssenteret mandag 20. mai. Da er det et informasjonsmøte om et treningsopplegg, som kan forefalle fall- og bruddskader.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

– Vi inviterer til et informasjonsmøte om tilbudet mandag 20. mai. Kl 11 må folk ta turen til Aktivitetssenteret i samfunnshuset, sier Jan Frode Hagstrøm, som er leder i Steinkjer LHL.

Det er de som arrangerer og betaler for treningen som de skal tilby i Aktivitetssenteret.

– Behovet kom fra Rita Endresen, som er leder på Aktivitetssenteret. Hun sier det er behov for et lavterskeltilbud i forhold til fysisk aktivitet.

– Vi har trent på balanse, men folks generelle fysikk trenger å bedres. Eldre bør trene balanse – og styrke flere ganger i uka, sier Endresen.

Naprapat Øyvind Dalen skal være med på møtet. Han ønsker å spre kunnskap om betydningen av styrketrening.

– Trim er medisin, det er helt sikkert. Og vi ser gunstig effekt i forhold til fall- og bruddskader, sier Dalen.

På møtet 20. mai håper initiativtakerne at de kan ha en dialog med dem som kommer, slik at de sammen kan sy sammen et opplegg som fungerer.