Gjensyn på to hjul i Spania

I VARMERE STRØK: 12 syklister fra Steinkjer cykleklubb har vært i Spania. Der møtte de sin tidligere klubbkamerat, Mehari Tesfatsion Tekie. Alle foto: Privat 

Det er fine sykkelforhold i Spania.

Kristine Svendsen

Full fart: Det går fort nedover spanske fjellveier. 

Godt stemning: Turen bød ogås på sykling i spanske bygater. 

Nyheter

12 sprekinger fra Steinkjer cykleklubb var nylig i Torrevieja for å sykle. Der ble det et gjensyn med en tidligere klubbkamerat.

Mehari Tesfatsion Tekie har vært aktiv syklist siden 12-13 årsalderen og var fire år på landslaget i Eritrea.

Han deltok under VM i Bergen i 2017, og søkte asyl i Norge etter mesterskapet. Det førte ham først til Moss og Hønefoss, før han endte opp i Steinkjer vinteren 2018.

Der fikk han etter hvert oppholdstillatelse og ble godt mottatt, blant annet i Steinkjer Cycleklubb.


Et godt forbilde på to hjul

Mehari Tesfatsion kom fra Eritrea til Norge etter sykkel-VM i Bergen. Nå er han bosatt i Steinkjer der han satser for fullt – og ønsker å bidra til økt rekruttering til sykkelsporten.

 

Store planer

Den unge syklisten markerte seg raskt i flere ritt, både i Norgescupen og i lokale sykkelritt. I august i fjor vant han Gran Fondo Strade Statskog, som går fra Steinkjer til Namsos. Det var heller ingenting å si på ambisjonene:

– Drømmen er å bli sykkelproff og delta i Tour de France – og bidra slik at flere unge satser på sykkel her i Steinkjer, uttalte Mehari Tesfatsion Tekie til Steinkjer-Avisa i fjor høst.

Kontrakt i Spania

I vinter kom proffdrømmen et skritt nærmere, da han fikk kontrakt med det spanske laget Controlpack Badia. Han skal sykle for dem frem til oktober.

Konkurransen er hard i Spania, og Mehari har allerede deltatt på flere ritt. Etter vinteren i Norge trenger han noen ritt for å komme skikkelig i gang, men han har likevel hevdet seg godt på rittene.

Besøk fra Norge

I april reiste 12 stykker fra Steinkjer Cykleklubb til Torrevieja for å sykle. Mehari møtte alle sammen der og syklet sammen med sine venner fra sykkelklubben. Det ble flere lange turer i løpet av uka.

– Vi leide et hus sammen, der vi bodde. Det er fine sykkelforhold i Spania og godt tilrettelagt, rapporterer Kristine Svendsen, som er leder i Steinkjer cykleklubb.

Fra Steinkjer cykleklubb deltok Tom Ilagsmoen, Tørris Sjøset, Anders Myrvold, Vigdis Mygland, Svein Sandnesmo, Per Arne Pettersen, Øyvind Sneve, Per Ola Sneve, Stian Wiklund, Kristine Svendsen, Geir Ottesen og Rune Bjørnes.


Omstridt sykkelstrategi vedtatt

Etter flere politiske runder er den nye sykkelstrategien i Steinkjer kommune vedtatt av formannskapet. Det omstridte punktet om bilreduserende tiltak ble fjernet.