Fyller hallen med spill

SPILL FOR ALLE PENGA: Denne gjengen inviterer til e-messe i gymsalen i Steinkjerhallen søndag 26. mai. Foran fra venstre Astradur Isak Larusson, Vegar Bartnes og Hanne Ulven. Bak i gamingstoler ser vi fra venstre Joakim Bye, Jonas Bratli Grannes, Theodor Tandri Te Maiharoa og Andreas Mathias Binde. 

Nyheter

Er du en gamer? Har du en gamer i huset? Eller aner du ikke hva gaming er? Uansett så kan du lære mer på e-messen i Steinkjerhallen 26. mai.

Hanne Ulven er Steinkjerhallens arrangementsansvarlige, og har som jobb å skape aktivitet i hallen ut over det rent treningsmessige. Da hun tidligere i vår besøkte & Action-festivalen som arrangeres av multimedieteknologi-miljøet ved Nord universitet, fikk hun en aldri så liten åpenbaring:

– Jeg ble helt bergtatt av at det finnes et så stort miljø for spill- og spillutvikling i Steinkjer. Derfor fikk jeg lyst til å få dratt i gang en åpen dag her i hallen med spill som tema, forteller hun.


 

Noe for alle

Som tenkt, så gjort. Nå går Steinkjerhallen sammen med Nord universitet og Steinkjer videregående skole om å arrangere en gratis e-messe i gymsalen i Steinkjerhallen søndag 26. mai.

– Vi begynner i en liten og kompakt arena, og så håper vi dette kan vokse seg større etter hvert, sier Ulven.

Arrangørene sier at dette er for alle, enten man spiller eller ikke.

– Dette er både for de spillinteresserte, de som vil lære mer og de som ikke har peiling på hva spillverdenen innebærer. Her kan du se hva det er, prøve ulike spill og se på erfarne gamere som spiller.

LAN og turnering

Selve e-messa er altså søndag 26. mai, men hele helga står i spillenes tegn. Studenter fra Nord universitetet skal nemlig ha lite LAN-party med innlagt turnering fra fredag til søndag.

– Vi rigger oss til og spiller hele helga. På søndag blir det dermed mulig for de besøkende å se hvordan et LAN foregår, forteller student Joakim Bye.

Studentene skal også vise fram spill de har laget, og de slår gjerne av en prat med besøkende som vil vite mer. Nord-studenter har vunnet priser på Norwegian Game Awards flere år på rad.

Læring av spill

Steinkjer videregående fokuserer mest på læringsaspektet med spill, og de skal vise fram blant annet programmering og 3D-printing.

Det blir mulighet til å prøve VR-briller, lokalt utviklede spill, og internasjonale storheter som Super Smash Bros. Ultimate, Mario Kart 8, Fifa 19, Overwatch, Fortnite, PUBG, Leauge of Legends, CS: GO med flere.

Elkjøp stiller med gamingstoler og spill som kan testes, og Brød & Cirkus selger mat.


Steinkjerhallen er i økonomisk balanse, men ...

Tøffe tider fra 2022