Vil bli stor i Trøndelag

Folla Tech i Follafoss har kjøpt Fosdalen-Industrier i Malm.

OPPKJØP: Olav Dehli i Folla Tech (t.h.) har kjøpt aksjeposten til Terje Skjevik i Fosdalen-Industrier AS. 

NY EIER: Thomas Kristensen, Terje Skjevik og Daniel Årmo i Fosdalen-Industrier AS har nå fått en ny eier. 

Nyheter

Folla Tech AS er fra 30. april 2019 majoritetseier i Fosdalen-Industrier AS etter å ha kjøpt Terje Skjevik sin aksjepost i Fosdalen-Industrier AS.

Kjøpet omfatter 81 prosent av selskapets aksjer. De øvrige aksjonærene opprettholder sine eierandeler i selskapet. Folla Tech AS og Fosdalen-Industrier AS kjenner hverandre godt og har lenge diskutert et samarbeid. Folla Tech vil som ny majoritetseier videreføre og styrke de produktene og tjenestene som i dag leveres fra Fosdalen-Industrier.

– Gjennom samling og utnyttelse av felles ressurser ligger det godt til rette for at vi kan fortsatte med utvikling og styrking av begge virksomhetene, sier administrerende direktør Olav Dehli i Folla Tech AS.

Folla Tech har et sterkt ønske om å styrke virksomheten i Trøndelag.

Skjevik fortsetter

Terje Skjevik fortsetter som i daglig leder i Fosdalen-Industrier AS etter oppkjøpet.

– Vi ønsker å videreføre og styrke produktene og tjenestene som i dag leveres Fosdalen-Industrier i Malm, sier Dehli.

– Vi er godt kjent med både Folla Tech og produktområdet og jeg er sikker på at dette representerer en komplettering av Folla Tech sin virksomhet innen nyanlegg og reparasjoner, sier Terje Skjevik.

Fosdalen-Industrier vil inngå i Folla Techs eksisterende avdelinger og vil sammen med Folla Techs øvrige produksjonssteder i Motala (Sverige), Vestby, Verdal og Follafoss utgjøre en koordinert leveransekjede.

Folla Tech er leverandør av et bredt spekter av tjenester og produkter innen det mekaniske

området.

– Vi har lang erfaring innenfor termisk sprøyting, mobil maskinering, montasjeteknikk og industrimekanikk, sier Dehlie.

100 ansatte i Folla Tech

Folla Tech er en spesialisert leverandør av vakuumpumper og har mer enn 30 års erfaring med vakuumteknologi og vakuumanlegg.

Fosdalen-Industrier AS holder til i Malm og er en velrenommert leverandør av sveise- og platetjenester. De har i de siste årene levert en rekke bruer og ulike stålkonstruksjoner fra sitt verksted i Malm. Fosdalen-Industrier AS har 23 ansatte og en årlig omsetning på rundt 20 millioner kroner.

Folla Tech har nå cirka 100 ansatte med hovedkontor i Follafoss.