Cafe Hjerterknekten fyller fem år

Det er fem år siden Cafe Hjerterknekten åpnet i Kongens gate, i dag ble det feiret.

Feiring: Lærlingene på Cafe Hjerterknekten feirer at arbeidsplassen fyller fem år. v.f: Silje Madelen Ovesen, Åse Tiller, Kine Helene Langeng, Ine Cecilie Sandnes 

Rørende tale: Daglig leder, Elin Synnøve Teisklub for Cafe Hjerterknekten fikk en takketale av Silje Madelen Ovesen i femårsdagen 

Nyheter

– Jeg startet da kafeen var sju måneder gammel. I starten var det hektisk. Ungdommene som jobbet her fikk arbeidstrening i tre og tre måneder for å få øvd seg på å arbeide. Noe som betød høy gjennomtrekk av ansatte, sier daglig leder Elin Synnøve Teisklub.

Kafeen ble startet som et prosjekt som skulle vare i to år, derfor er det over all forventning at det i dag ble feiret en femåring. Feiringen hadde de fem lærlingene fått ansvaret for. Og ansvar er noe lærlingene setter pris på å få.

– Å få prøve seg på ansvaret som det er å drive en kafe har gitt meg et nytt syn arbeidslivet, synes lærling Kine Helene Langeng.

Musikk, kaker og taler

Dagen ble feiret ved at Kulturpatruljen, seks ungdommer som også tilpasser seg samfunnet, spilte opp til en intimkonsert. Lærlingene takket de ansvarlige med rørende taler om hvor mye kafeen har betydd for livene deres.

– Før jeg startet hos Cafe Hjerterknekten hadde jeg det ikke bra. Etter å fullført videregående skole hadde jeg to år jeg ikke vet hvor ble av. Da Hjerterknekten åpnet armene sine, og viste meg hvordan arbeidslivet kan være, har jeg lært meg å bli voksen, sa Langeng.

Prosjektet var ment å være et springbrett for ungdommer til arbeidslivet, men beskrives heller som et springbrett for ungdommene til samfunnet.

– De lærer seg arbeidslivets skikk og bruk. Vi har nå ansatt lærlinger som vi kan stille høyere krav til.

Blitt som en familie

Cafe Hjerterknekten har lagt til rette for ungdommer som skal jobbe der, men de betyr også mye for gjestene sine. For i kafelokalene møter man folk i dress som har tatt lunsjen sin ute, skravlekjerringer og ungdommer som har sine utfordringer. For stamkunde Pål Espen Tømmervik har folkene på stedet blitt som en familie.

– Hvis jeg kommer hit en dag jeg er litt nedfor kan jeg være sikker på at jeg går ut med et smil rundt munnen. Vi er blitt som en stor familie.