Kortnebbgåsfestivalen er i gang

Over en pils en sommerdag i 2009 ble Kortnebbgåsas ve & vel født. Ideen om selve festivalen vokste fram utover høsten, etter at det på et bygdemøte var uttalt ønske om en kulturkveld i samfunnshuset.

JUBILEUMSKOMITEEN: Kim Sørensen (t.v.), Grete Kvam, Arild Lægran, Ingrid Kaldahl, Håvard Haugan, Toril Svarva og Jo Kristian Kvernland. Arrangementene står i kø, og denne gjengen her anbefaler alle til å gå inn på kortnebb.no – der vil det være noe for alle i alle aldersgrupper. 

Nyheter

I år er det 10-årsjubileum for den ville ideen til Jo Kristian Kvernland og Håvard Haugan. "I Beitstad har man tatt i bruk kortnebbgåsa som egen merkevare for å bygge stolthet, omdømme og bolyst på bygda. På få år har bygdeutviklingsforeninga Kortnebbgåsas ve & vel snudd oppfattelsen av gåsa fra negativ til et positivt vårtegn, og skaffet bygda nasjonal oppmerksomhet.", står det i oppslagsverket Wikipedia.