Snart slutt på byggestøyen:

Studentene gleder seg på ny campus

Totalt er det ca. 1.000 personer som studerer ved Nord universitets avdeling i Steinkjer. Nå ser de fram til at det skal bli slutt på støy og bygging. Hver tirsdag og torsdag kan de møtes til uformelle treff på universitetets bibliotek. Der tar en studentvert imot dem med vaffel.  Foto: Nord universitet

«Nye campus blir fantastisk fin», sier studentene i Steinkjer.  Foto: Illustrasjon, Planconsult

Nyheter

Studentene ved Nord universitet gleder seg til å flytte inn i nye lokaler. De sier det blir fantastisk. En studentvert sier noen studenter har hatt det vanskelig med «Lille-Japan».

– Det første året med all ombyggingen her, kalte vi det «Lille-Japan». Det dundret og smalt i hele området her da de holdt på med grunnarbeidet. Egentlig fortjener alle de som har vært studenter her de siste to årene et diplom, sier Magnus Dalemark fra Steinkjer, som er studentvert ved universitetet.

Han hevder absolutt alle studentene gleder seg til å flytte inn i nye lokaler.

– Det skal bli helt fantastisk med ny campus. Det er noen som har hatt skikkelig problemer med å konsentrere seg de siste to årene. Byggeprosessen har vært tung for en del studenter. Det er ikke alle som tåler støy like godt, sier Magnus Dalemark, som selv er student ved Nord universitet. Det siste studieåret har han i imidlertid vært studentvert i en 50 prosent stilling, og i tillegg er han studentleder for hele Nord universitet.

 

Hver tirsdag og torsdag kan studentene ved Nord universitet møte studentvert Magnus Dalemark og andre i uformelle treff i biblioteket.

– Det er godt å ha en møteplass, for det er flere studenter som føler seg ensomme. Det viser nasjonale undersøkelser, dessverre. Det er faktisk skremmende tall. Kaffetiden i biblioteket er en lavterskel møtearena, der det er lett å komme og snakke med meg om alt som handler om å være student. Alt fra det praktiske med semesteravgift, eksamensoppmelding og å finne fram på campus, til studentforeninger og andre fritidstilbud i Steinkjer. Hvis man ikke har lett for å ta kontakt med folk man ikke kjenner, kan jeg være mellomleddet, ja, en inngang til det sosiale studentlivet.

1. januar 2016 ble Høgskolen i Nord-Trøndelag (Hint) en del av Nord universitet.

Universitetet har ni studiesteder: Steinkjer, Stjørdal, Levanger, Namsos, Bodø, Nesna, Mo i Rana, Sandnessjøen og Vesterålen.

Hanne Solheim Hansen har vært konstituert rektor siden Bjørn Olsen gikk av i januar.