Søknadsfrist Nord universitet - 15. april

Ved Nord Universitets avdeling i Steinkjer (Innovasjonscampus Steinkjer) skal det flyttet inn ca. 30 små og store bedrifter i lag med alle studentene til høsten. Bedriftene og studentene har separate rom, men flere fellesrom. Dette er Origo, det store fellesrommet under det spennende taket.  Foto: Trine Binde Bratberg

I Steinkjer har man nærhet til alt man trenger.

Mona Mcgawley

Skryter av Steinkjer: Lone Aslaksen (35) fra Steinkjer og Torarin Hindklev (19) fra Røros trives ved Nord universitets avdeling i Steinkjer. – Nå gleder vi oss til å flytte inn i nye lokaler til høsten.  Foto: Trine Binde Bratberg

Imponert studieveileder: – Det er første gang jeg er inne og ser, og jeg må si jeg er imponert, sier studieveileder Mona Mcgawley, som tar en titt på det nye auditoriet med plass til 120 personer.  Foto: Trine Binde Bratberg

Landbruksdirektoratet: – Her skal landbruksdirektoratet være, sier Kirsti Stubbe, som er rådgiver hos Norconsult. Hun har jobbet med planene siden starten i 2012, da som ansatt ved Hint.  Foto: Trine Binde Bratberg

På baksiden av Innovasjonscampusen skal de ansatte gå inn. Studentenes hovedinngang er mot Skolegata. Det jobber 80–90 personer med byggingen hver dag.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

Vil man studere ved Norges mest moderne studiested, er det Steinkjer som er stedet. Nord universitets avdeling i Steinkjer blir fantastisk fin. Studenter sier de trives – og at de gleder seg til å flytte inn i nye lokaler.

– Det var flaks at jeg startet å studere her ved Nord universitets avdeling i Steinkjer. Etter videregående var jeg retningsvill, men så hørte jeg om studiet økonomi og ledelse (tre år) her, og dermed søkte jeg. For meg var det fint at det ikke var så langt hjemmefra, sier Torarin Hindklev (19) fra Røros.

Slet med videregående

– Er du sånn mattegeni?

– Jeg er greit anlagt på mattefronten, men ellers ikke så skoleflink. Jeg sleit litt på videregående. For meg ble alt mye lettere og artigere da jeg begynte å studere noe som interesserte meg, sier ungdommen fra Røros, som hevder han stortrives i Steinkjer.

Lone Aslaksen (35) er fra Steinkjer. Hun er i gang med en 3-årig regnskapsutdannelse.

– Jeg har hatt lyst til dette lenge. Nå er jeg endelig i gang, sier Lone, som har to små barn.

– Er det strevsomt å være student og småbarnsmor?

– Både ja og nei. Det første semesteret var tungt, men det var slett ikke uoverkommelig. Jeg trives veldig godt, så det går bra, sier Lone, som skal ta utdanningskravet for å kunne bli autorisert regnskapsfører. Etter en bachelor (tre år) i regnskap, må man jobbe to år før man blir autorisert regnskapsfører.

Rom for forbedring

– Hvordan er studentlivet her?

– Det er helt greit, men det er stort rom for forbedring. Jeg tror det kommer med nye lokaler, sier Torarin, som har engasjert seg i en studentforening.

– Vi har gruppert oss litt vi som er litt eldre, og vi har det helt fint, sier Lone.

Nord universitet, Steinkjer ligger midt i hjertet av byen. På universitetets nettside står det at det er følgende studietilbud i Steinkjer: husdyrfag og utmarksforvaltning, film og tv, spill og opplevelsesteknologi, økonomi- og administrasjon, ledelse, regnskap og revisjon.

– I Steinkjer har man nærhet til alt man trenger, så det er fint å studere her, sier studieveileder Mona Mcgawley.

Det er i overkant av 1.000 studenter i Steinkjer. Søknadsfristen er 15. april.