Silje Forsell har kun spilt rugby i to år. Nå i helga spiller hun for Norges landslag i Malmö open i Sverige.

På LANDSLAGET: Silje Forsell spiller rugby for Sparbu. Nå er hun som den aller første kvinnen i klubben, tatt ut på landslaget.  Foto: Privat

Nyheter

– Jeg har ikke hørt at det er noen andre jenter på Sparbu som har blitt tatt ut på landslaget tidligere, sier Silje Forsell.

Plassen hennes på landslaget kunne forblitt en liten hemmelighet, om ikke Mamma Sonja Forsell hadde «sladret» til Steinkjer-Avisa.

– Det er jo kjempeartig å bli tatt ut. Men det som hadde vært aller mest artig, er om det kommer til noen flere jenter og trener sammen med oss på Mære på tirsdagskveldene, sier 31-åringen.

Fredag morgen setter hun seg på flyet for å spille med flagget på brystet.

– Man trenger absolutt ikke være stor og sterk for å være med på rugby. Vi trenger lange, vi trenger tynne, vi trenger små, vi trenger noen litt store. I det hele tatt, alle kan være med, sier hun.

NM i Stjørdal

Silje og Sparbu spiller 7-er rugby. Det vil si at de er sju på banen når det spilles.

– Dessverre er det litt for få kamper. Vi er med i noen turneringer og vi spiller kamper mot lag i Trondheim. Det vi gleder oss til nå, er når det arrangeres NM for småidretter. I 2021 skal det være i Stjørdal, og der har jeg skikkelig lyst til å være med, sier verrabotningen Silje, som har bodd i Steinkjer noen år.

Til sommeren tar hun med seg mann og tre barn, og flytter hjem til barndomsbygda.

Min kveld

At hun da får adresse Verrabotn stopper henne ikke fra å spille rugby.

– Tirsdagene er min dag og kveld. Og da har jeg store planer om å fortsette med å reise til Mære for å trene. Det er bare fantastisk artig, og ikke minst god trening og sosialt, sier Silje Forsell.

Hun håper at flere av dem som har vært borte fra treningene en liten stund på grunn av fødsler og andre ting, gjør som de har lovet – å starte igjen til våren.

– Og det er vel våren nå. Så kom igjen jenter! smiler Silje Forsell.