Ognamartna for 12. gang:

Kvernmo er årets trekkplaster på Ognamartnan

FOREDRAG: Jens Kvernmo kommer til Ognamartnan lørdag for å fortelle om og fra boka «Et vilt liv». Trekkhunden Bamse var sjefen i hundespannet på Jens Kvernmos tur fra Alta til Skjækra, som dannet grunnlaget for boka. 

GOD VÆRMELDING: Ognamartnan har kun hatt finvær én gang i løpet av de 12 gangene den er arrangert, men i år ser det lovende ut. 

Nyheter

Lørdag er det klart for vårens høydepunkt i Ogndal – Ognamartnan ved Vålen samfunnshus.

Silje Vangstad, som er leder i martnaskomiteen, forteller at det i år er påmeldt mer enn 35 utstillere, med en stor spennvidde av varer.

– Mange har vært på Ognamartnan tidligere, men det er også nyheter. Her er det noe for enhver smak og interesse. Årets komité har jobbet med å knytte utstillere som står for kvalitet, tradisjon og innovasjon til martnan 2019. Blant andre kommer Lanullva med ullklær, og Jens Kvernmo med bok og historier. I tillegg er det mange utstillere med lokalmat, håndverk, naturprodukter, opplevelser og smaksprøver, forteller Vangstad.

Kvernmo vil fortelle om boka si «Et vilt liv», og litt om turene som har vært utgangspunktet for boka.

– I tillegg vil Jens rigge seg til i gapahuken for litt bålfyring sammen med barna, sier Vangstad.


 

Martna er synonymt med tradisjoner, og som vanlig er det skytekonkurranse på innendørsbanen i kjelleren på samfunnshuset. Det blir i løpet av dagen kåring av årets skytterkonge og -dronning (aldersgrense 10 år). Det blir også kakesmakekonkurranse, og som alltid er ordføreren på plass for å åpne martnan.

Musikk hører også med, og Øvre Ogndal Hornmusikklag, Oppsopet, BUL og Monicas toradergruppe byr på musikalske innslag fra utescenen i løpet av dagen.

For de minste kan martnan friste med ansiktsmaling, bowlingkonkurranse med Nintendo Wii, spørrelek og tegnekrok.

Vålen Samfunnshus selger elgsodd og rømmegraut inne i samfunnshuset og selger gamle bøker i skolemuseet i kjelleren. Selve skolemuseet er for øvrig en utstilling verdt å få med seg, med mange bøker og utstyr som er tatt vare på fra nedlagte Vålen skole.


"Alene"-vinneren mistet 16,5 kg på TV-serien

Jens måtte selge bilen

Tirsdag gikk Jens (31) fra Steinkjer seirende ut av "Alene" - drøye 16 kg lettere. Premien måtte han selge allerede i april.