Grand Prix til Steinkjer?

Neste år fyller Melodi Grand Prix 60 år. Det skal markeres – også flere steder enn bare i Oslo.

arrangementsbyen Steinkjer: Denne illustrasjonen viser at Steinkjer har ganske så mye spennende å by på. Steinkjers arrangementsjeger, Anita Østby, har sendt den fine tegningen til NRK – og sagt at Steinkjer er mer enn klar for å huse deler av NRKs Melodi Grand Prix-satsing neste år. 

Nyheter

– Steinkjer er klar for å huse dette arrangementet, sier Anita Østby, som er prosjektleder/arrangementsjeger i Steinkjer Næringsforum.

Det er slik at MGP-showene skal sendes direkte fra Oslo, men det skal også være stort fokus på artister fra hele landet. Hver landsdel vil få hvert sitt program – med artister som blant annet vil representere Midt-Norge. Og der er allerede Steinkjer på banen for å representere Midt-Norge.

– Vi har sendt en søknad til NRK, for vi ønsker å arrangere en happening i Steinkjer i 2020. Med god hjelp av næringslivet i byen og alle dem som bor her, ser jeg for meg en fest der vi samler folk og viser dem byen – og ikke minst alle de dyktige artistene fra Midt-Norge.

NRKs Melodi Grand Prix-general, Stig Karlsen, sier at neste år skal de ha fem innledende semifinaler, og én stor finale.

– Melodi Grand Prix er historiens lengstlevende musikkshow på TV, og fortsatt samler programmet mer enn en million mennesker. En slik 60-åring må vi feire på skikkelig vis, sier Stig Karlsen i NRK.

Det er usikkert når Anita Østby i Steinkjer Næringsforum får svar på søknaden til NRK.