Beitstad ski legger til rette for skolen og barnehagene i bygda

Får folk ut på ski der de bor

SKIGLEDE: I Beitstad har skigruppa i mange år lagt til rette for at både skolen og barnehagen har skiløyper rett utenfor døra. 

REKRUTTERING: Samarbeidet mellom skolen, barnehagen og skigruppa fører forhåpentligvis til at flere begynner å gå aktivt langrenn. 

Nyheter

Mandag denne uka inviterte Beitstad ski alle skoleelevene og de eldste barna fra barnehagene i bygda til en dag på ski under kampanjen «På ski der du bor».

Over 200 barn var i full aktivitet hele mandagen på Beitstad skistadion. Det aller viktigste var at de skulle ha det gøy med ski på beina, og bli fristet til å begynne aktivt med langrenn.

I sitt arbeid med å rekruttere flere barn i den nordlige delen av Trøndelag, har Nord-Trøndelag skikrets utfordret Beitstad ski, Stod idrettslag og Inderøy idrettslag til å bli med på kampanjen «På ski der du bor».

– Dette er klubber som har skistadion rett i nærheten av en skole eller barnehage. Vi blir utfordret til å legge til rette for at ungene kan gå på ski, også på skoledagene, sier Arild Lægran.

Han har vært primus motor og frivillig i skigruppa i Beitstad i en mannsalder. Både Beitstad skole, Jådåren gårdsbarnehage og Beitstad barnehage sa ja til å være med. I området rundt skistadion var det mange ulike aktiviteter som skulle utføres med ski på beina.

Norges beste langrennsklubb

– Dette har vi gjort i mange år. Vi har kjørt opp skispor i nærområdet, slik at barna kan bruke det i hverdagen. Dette har vi sett på som god rekruttering, og det er en rekruttering vi har lyktes med, sier Lægran.

En lørdag i oktober 2014 fikk Arild Lægran beviset fra langrennssjef Åge Skinstad i Norges Skiforbund at Beitstad idrettslag er Norges beste langrennsklubb. Og det i konkurranse med 850 andre klubber i Norge. Denne prisen vant de for den gode jobben de gjør for de yngre, og samarbeidet med skole/barnehage var en viktig faktor.

Penger til drift

På kretsrenn pleier det å være rundt 20 deltakere fra Beitstad. Da fyller den lille bygda opp ti prosent av startlista.

– Det er også artig at vi nå også har flere skiløpere med i norgescuprenn og sågar NM for juniorer, sier Lægran.

Han er glad for samarbeidet de har med skole og barnehage, men han legger ikke skjul på at han gjerne skulle sett noen bidrag fra kommunen for den jobben de gjør.

– Slik det er nå søker vi der vi kan på midler. Blant annet i Sparbank 1. For det er dyrt å lage skiløyper. I et folkehelseperspektiv er jo dette veldig positivt. Det burde telle mye, sier han.