Busk & Co. til Steinkjerfestivalen

VENDER TILBAKE: Vidar Busk har vært i Steinkjer flere ganger. Her fra da han deltok på MGP-delfinalen i Steinkjerhallen i 2013. 

Nyheter

I juni kan Steinkjerfestivalen skilte med et par av landets aller beste gitarister, samt et fyrverkeri fra Stathelle. Det er nemlig klart for herrene Vidar Busk, Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm.

Det er gått en god del år siden Vidar Busk ble med i bandet til den amerikanske munnspilleren og showmannen Rock Bottom, som for øvrig spilte i Steinkjer med gruppa Silver King Band i siste halvdel av 1970-tallet.

De møttes under en spillejobb i Norge, og Rock ble så begeistret over 15-åringens gitarspill at sistnevnte sporenstreks ble ansatt i Rocks band.

– Da vi skulle spille konserter i USA, måtte gutta i bandet tegne på meg bart slik at jeg så gammel nok ut til å slippe inn i klubbene, ler Vidar Busk.

Flere Spellemannpriser

Vidar utviklet en enorm teknikk og rutine som livemusiker, og har bevist at man ikke trenger å være født i USA for å spille blues i verdensklasse.

49-åringen fra Langesund startet bandet Vidar Busk & His True Believers, og debuterte med plata «Stompin’ Our Feet With Joy» i 1997. Siden har det gått slag i slag med prisbelønte plater, og Busk kan blant annet kikke tilbake på tre Spellemannpriser.

– Men de siste årene har gått med på Elvisprosjektet «En storslått hyllest til Elvis» sammen med Paal Flaata og Stephen Ackles, og vi spilte blant annet på Dampsaga Kulturhus i Steinkjer. Det var en skikkelig hyggelig kveld, forteller Vidar i sin leilighet på Eidsvold.

– Jeg flytta hit på grunn av at det er så nært Gardermoen, sier han.


 

En racer på slidegitar

De siste årene har Vidar også brukt masse tid på Backporch Society med slidegitaristen Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm på trommer/perkusjon. Trioen har flere ganger spilt seg gjennom de blå Sørstatene i USA, med andre ord i Tennessee, Mississippi og Louisiana.

De har spilt på BB King’s Club Ebony, på Blue Biscuit Blues Festival og Morgan Freeman’s Ground Zero klubb i Clarksdale.

Daniel Eriksen er en av landets mest hardtarbeidende bluesartister, og har turnert med sin gitar og mikrofon på flere kontinenter. Han spiller og synger på en rå Mississippi-måte som får fram den typiske og spesielle slidegitaren som opprinnelig kommer fra denne staten i USA.


 

Gode minner fra Steinkjer

Sammen med trommis Stig Sjøstrøm har han reist over alt med sin gitar, og når de i tillegg fikk med seg Vidar Busk er det ikke annet å vente enn at steinkjerbyggen kan forvente seg et fyrverkeri av en konsert under Steinkjerfestivalen.

– Om et par uker skal vi spille i Hamburg, deretter blir det noen konserter med Elvis-prosjektet som etter planen skal være ferdig i høst. Innimellom blir det masse konserter med Daniel og Stig, og vi har også vært i studio med planlagt plateslipp i sommer. Men vi gleder oss til Steinkjerfestivalen i slutten av juni, og jeg har masse gode minner fra Steinkjer, både i Dampsaga Kulturhus og Kulturscenen Vårt Hjem, sier Vidar Busk.