Bekymret for Norturas framtid

veldig betenkt: – Vi tror Nortura-konsernet skulle tatt tak andre steder enn i Steinkjer. Legger de ned skjæreavdelinga i Steinkjer, ser vi for oss et skrekkscenario der private slakteri fort kan etablere seg. I fjor gikk Nortura Steinkjer med 107 millioner kroner i overskudd. Hele Nortura-konsernet gikk med én million kroner i overskudd – etter en omsetning på 23 milliarder kroner. Nei, nå må konsernet se utenfor Norturas fire vegger etter en ny sjef, tror vi, sier Bjørn Almlid (venstre) og Andreas Elnan.  Foto: trine

Nyheter

For tre uker siden var Bjørn Almlid og Andreas Elnan fra Beitstad på kretsmøte i Nortura. Almlid har 24 års erfaring i Nortura-systemet; som sjåfør – og 15 års erfaring som gårdbruker. Han driver med ammekyr og okser. Elnan driver med smågrisproduksjon/ammekyr.