Bekymret for Norturas framtid

veldig betenkt: – Vi tror Nortura-konsernet skulle tatt tak andre steder enn i Steinkjer. Legger de ned skjæreavdelinga i Steinkjer, ser vi for oss et skrekkscenario der private slakteri fort kan etablere seg. I fjor gikk Nortura Steinkjer med 107 millioner kroner i overskudd. Hele Nortura-konsernet gikk med én million kroner i overskudd – etter en omsetning på 23 milliarder kroner. Nei, nå må konsernet se utenfor Norturas fire vegger etter en ny sjef, tror vi, sier Bjørn Almlid (venstre) og Andreas Elnan. 

Nyheter

For tre uker siden var Bjørn Almlid og Andreas Elnan fra Beitstad på kretsmøte i Nortura. Almlid har 24 års erfaring i Nortura-systemet; som sjåfør – og 15 års erfaring som gårdbruker. Han driver med ammekyr og okser. Elnan driver med smågrisproduksjon/ammekyr.