Inviterer til Duun-forestilling for eldre

Rita Andreassen gleder seg til ny Duunforestilling på Dampsaga kulturhus 14. mars. Den kulturelle spaserstokken inviterer til forestilling med Turnéteatret i Trøndelag som skal spille Gud smiler av Olav Duun. Forestillingen har fått gode kritikker.   Foto: Silje Kolaas

13. mars spiller "Gud smiler" av Olav Duun kveldsforestilling på Dampsaga kulturhus. Dagen etter inviterer Den kulturelle spaserstokken i Steinkjer til ny forestilling på formiddagen tilpasset seniorer. På scenen spiller Kristoffer Hjulstad «Justin» og «Rebekka», spilt av Emilie Mordal, kjemper seg gjennom livets utfordringer. Det er ungt, eksistensielt og nakent. Gud smiler av Olav Duun er produsert av Turnéteatret i Trøndelag og er nå på turné over hele Trøndelag.   Foto: Espen Storhaug

Nyheter

Rita Andreassen brenner for å gi eldre gode kulturopplevelser. 14. mars inviterer hun og Den kulturelle spaserstokken i Steinkjer til teaterforestilling på Dampsaga kulturhus med forestillingen "Gud smiler" av Olav Duun, opplyses det i en pressemelding fra Turneteatret i Trøndelag.

- Mange seniorer reiser til Trondheim på formiddagsforestillinger. Så hvorfor ikke tilby dette her i Steinkjer? Spør Rita Andreassen, hovedansvarlig for Den kulturelle spaserstokken i Steinkjer.

Gode erfaringer i fjor

I fjor spilte Turnéteatret i Trøndelag med Paul-Ottar Haga og Evy Kasseth Røsten forestillingen "På Tvert" av Olav Duun for seniorer i Steinkjer. Tilbakemeldingene var så gode at Andreassen var ikke i tvil da en ny Duunforestilling var aktuell.

- Vi var veldig spente på om personer med kognitiv svikt ble urolige under forestillingen, men nei. De var veldig fornøyde, og vi fikk mange gode tilbakemeldinger. Den rene scenografien og lyssettingen med to dyktige skuespillere på senen gjorde at nettopp denne gruppen fikk et godt utbytte av forestillingen, sier Andreassen.

Kultur til de eldre

"Gud smiler" av Olav Duun spiller først kveldsforestilling den 13. mars på hovedscenen på Dampsaga kulturhus. Dagen etter på formiddagen flyttes forestillingen til Høvel`n. Turnéteatret i Trøndelag samarbeider med flere kommuner for å tilrettelegge forestillinger tilpasset eldre.

- Det er viktig for oss å gjøre våre forestillinger tilgjengelig for alle som bor i Trøndelag. Gjennom et godt samarbeid med Steinkjer kommune kan vi tilrettelegge våre visninger med tanke på lokaler og tidspunkt. Slik at det blir lettere for eldre å komme seg på teater, sier teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag i en pressemelding.

Den kulturelle spaserstokken skal gi eldre bedre tilgang på kunst og kultur. Det er en fylkeskommunal ordning til kommunene og pengene fordeles etter antall innbyggere over 67 år. For 2019 er det avsatt 2,9 millioner kroner til ordningen.

- Jeg opplever at interessen for midlene er god og at kommunene er flinke til å gi et godt tilbud i Den kulturelle spaserstokken, sier Richard Susegg Kvarving i Trøndelag Fylkeskommune.

- En tilrettelagt teaterforestilling på formiddagen gjør at eldre kan delta uansett utfordringer. Det som er så fint med Høvel`n på Dampsaga er at her er det teleslynge over hele rommet, sier Andreassen.